- 1 κεφάλι σκόρδο (6-7 σκελίδες)
- 250γρ. ψίχα ψωμιού
- 1 φλιτζ. καρυδόψιχα τριμμένη
- ⅓ φλιτζ. ξύδι
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία συνταγής
- Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζουμε καλά.
- Σε γουδί κοπανάμε τα σκόρδα με το αλάτι μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού, το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σε κλωστή το λάδι και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.
- Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.
- Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε σε μίξερ τη σκορδαλιά. Βάζουμε στο μίξερ το ψωμί, τα καρύδια, το αλάτι και τα σκόρδα και τα αλέθουμε. Π
http://www.cooklos.gr/
No comments:
Post a Comment