Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, 07:29
Υλικά:
1 kg μπακαλιάρος παστός
125 gr. μαύρες σταφίδες, χωρίς τα κουκούτσια
1/2 - 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο συν 3 κουταλιές της σούπας
1/2 kg ναξιώτικα κρεμμύδια, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτές, που έχετε αραιώσει με 2 κουταλιές της σούπας νερό
4-5 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες του 1 εκ.
1 φύλλο δάφνης
1 μικρό ξυλάκι καννέλας
νερό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε τον μπακαλιάρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό και τον μουλιάζετε για 24-36 ώρες, αλλάζοντας συχνά το νερό.
Όταν πια είναι έτοιμος, βάζετε τις σταφίδες σε ένα μπολ και τις μουλιάζετε με ζεστό νερό για να φουσκώσουν.
Βγάζετε τον μπακαλιάρο από το νερό και αφαιρείτε όση από την σκουρόχρωμη πέτσα υπάρχει.
Τεμαχίζετε τον μπακαλιάρο σε τετράγωνα κομμάτια των 5 εκ.
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιολάδου σε ένα βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά…
Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr
1 kg μπακαλιάρος παστός
125 gr. μαύρες σταφίδες, χωρίς τα κουκούτσια
1/2 - 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο συν 3 κουταλιές της σούπας
1/2 kg ναξιώτικα κρεμμύδια, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτές, που έχετε αραιώσει με 2 κουταλιές της σούπας νερό
4-5 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες του 1 εκ.
1 φύλλο δάφνης
1 μικρό ξυλάκι καννέλας
νερό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε τον μπακαλιάρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό και τον μουλιάζετε για 24-36 ώρες, αλλάζοντας συχνά το νερό.
Όταν πια είναι έτοιμος, βάζετε τις σταφίδες σε ένα μπολ και τις μουλιάζετε με ζεστό νερό για να φουσκώσουν.
Βγάζετε τον μπακαλιάρο από το νερό και αφαιρείτε όση από την σκουρόχρωμη πέτσα υπάρχει.
Τεμαχίζετε τον μπακαλιάρο σε τετράγωνα κομμάτια των 5 εκ.
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιολάδου σε ένα βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά…
Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, 07:37
ΖΟΥΓΚΛΑ
No comments:
Post a Comment