18.3.11

ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 
Ρεβυθοκεφτέδες αλλιώτικοι

 

Εγώ μέχρι τα Χριστούγεννα, ω ναι! σωστά διαβάσατε, τους ήξερα με βρασμένο ρεβυθάκι σε πολλές μορφές συνταγών που κυκλοφορούν σε περιοδικά και διαδίκτυο.

Βρασμένο ρεβυθάκι που όσο να' ναι, όλο και αφήνει τα υγρά του κατά το τηγάνισμα, όπως και όλοι οι ...τύπου κεφτέδες.

Ελα που η κουμπάρα της κουνιάδας μου και νηστεύει τακτικά και με τα βιολογικά το ψάχνει το πράγμα λιγουλάκι και είχε φτιάξει για την οικογενειακή μας σύναξη εκείνη την ημέρα....

Μες τα κοψίδια και τα διάφορα "αμαρτωλά και σίγουρα μη διαιτητικά", ήρθε και μία πιατέλα με τα κεφτεδάκια... Τι είναι αυτά??? Ρεβυθοκεφτέδες μου είπε!

Δοκιμάζω και ήταν απίστευτα μυρωδάτοι, απίστευτα ωραίοι, και ρωτάω πως φυσικά!

Ρεβυθάλευρο είναι η απάντηση και βεβαίως μπόλικα μυρωδικούλια.

Η συσκευασία είναι των 500 γρ. (φθηνότατο ήταν, μη φανταστείτε τέρατα και προτίμησα ελληνικό, έτσι!). Εγώ πρόσθεσα με το μάτι για να βγει πηχτό κουρκούτι και μετά που ζύγισα το σακουλάκι είδα ότι είχα βάλει 200 γραμμάρια.

Υλικά

1 κρεμμύδι ξερό μέτριο

1 πράσο (μόνο το άσπρο)

2 σκελίδες σκόρδο (αν θέλετε το τσιμπάτε κι άλλο)

2 κ.σ. μαιντανός

2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος

1 κ.σ. κύμινο

1 κ.σ. κουρκουμάς

1 κ.γλ. ξερή μαγιά ή 200 ml σόδα (αναψυκτικό, όχι τη μαγειρική, εγώ έβαλα σόδα)

αλάτι και πιπέρι

200 γραμ. ρεβυθάλευρο ή όσο σηκώσει, με το μάτι, είπαμε

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ρίχνω όλα τα υλικά ψιλοκομμένα, στο τέλος ρίχνω το ρεβυθάλευρο και τη σόδα και κάνω πηχτό κουρκούτι.

Ζεσταίνω το λάδι μου στο τηγάνι και παίρνω με δύο κουτάλια της σούπας κουταλιές και τις ρίχνω στο τηγάνι, τις πατικώνω και λίγο να βγουν σχετικά πλακέ και ΄τηγανίζω μέχρι να χρυσίσουν.

Απίθανο μεζεδάκι και γρήγορο!

Την άλλη φορά θα δοκιμάσω να προσθέσω και λίγο μάραθο γιατί έχω την εντύπωση ότι θα γίνει πολύ πιο μυρωδάτο.

Καλή σας όρεξη!

1 comment:

Εφη said...

Το περιεχόμενο και οι φωτογραφίες ανήκουν στο προσωπικό μου μπλογκ, ή θα αναφέρετε την πηγή ή να αποσύρετε τη συνταγή παρακαλώ!