Αναμνηστική φωτογραφία του Δ.Σ της Δωρικής Αδελφότητας και των συνέδρων , απ’ το τέταρτο Πανδωρικό Συνέδριο που έγινε στο Λιδορίκι το 1958 . Διακρίναμε , τους βουλευτές Φωκίδας Γ.Κοίνη , Θαν. Γκελεστάθη και Λιανουλόπουλο , το Νομάρχη Σαμπατακάκη , τον Περικλή Πέτρου , Γ.Γ της Δ.Α τότε , αν δεν κάνουμε λάθος και συνέδρους , η φωτογραφία είναι βγαλμένη στις κερκίδες μπροστά στο Δημοτικό Σχολείο και ανάμεσα στους συνέδρους υπήρχαν και πολλοί δημοσιογράφοι Αθηναϊκών αλλά και τοπικών εφημερίδων.
Έφτασε στα χέρια μας , αγαπημένοι μου φίλοι , αυτό το γράμμα – ανακοίνωση , της Δ.Α , που συνοδεύεται και από ένα μακροσκελέστατο ερωτηματολόγιο .
Φαίνεται πως η Δ.Α , θέλει κι’αυτή , όχι μόνο να μας…σώσει , αλλά και να μας …αναπτύξει , τώρα το πότε και το πως , δεν το ξέρουμε , αλλά για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο της Δ.Α , που δημοσιεύεται πιο κάτω .
Και όχι μόνο θέλει να μας ..αναπτύξει , αλλά το κάνει και με γοργούς ρυθμούς , κάτι που φαίνεται απ’ την ημερομηνία που “ ΟΜΟΦΩΝΑ “ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 9-6-2011 , αποφασίστηκε αυτό , η..σωτηρία μας δηλαδή , και μετά από 4 μήνες , άρχισε η..προετοιμασία της “ ανάπτυξης “ , δείτε…
Αγαπητοί Συμπατριώτες, Αγαπητές Συμπατριώτισσες,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δωρικής Αδελφότητας, στη συνεδρίαση την Πέμπτη 9.6.2011, ομόφωνα απεφάσισε την εκπόνηση μελέτης για την οικονομική ανάπτυξη της Δωρίδος.
Όλοι μας , αγαπημένοι μου φίλοι , αναρωτιόμαστε πως και γιατί διάλεξαν τέτοια εποχή , που είμαστε όλοι επί..” ξύλου κρεμάμενοι “ και δεν κουνιέται φύλλο , να προχωρήσουν στην ανάπτυξή μας ; Μήπως επειδή ..” μυρίζουν…εκλογές ; “ , μήπως για αντιπερισπασμό στον ερχομό της Π.Ο.Ρ.Σ.Ε ; ή μήπως κατάλαβαν πως “ υπάρχουν λεφτά “ και σκέφτηκαν να τα αξιοποιήσουν .
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο , πως πολλά έπρεπε να έχουν γίνει στη Δωρίδα , και ελάχιστα αν είχαν γίνει , σήμερα θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση , αλλά τόσα χρόνια όλοι , έχοντες και κατέχοντες ..καρέκλες και οφίτσια , δεν πλησίασαν την έρμη τη Δωρίδα να αφουγκραστούν τους καημούς και τα..βάσανά της και φυσικά φτάσαμε εδώ που είμαστε , στον πάτο της Ελληνικής επαρχίας ..
Θα θέλαμε επίσης να θυμίσουμε , πως αν δεν κάνουμε λάθος , έχουν ματαξαναγίνει μελέτες για την ανάπτυξη της Επαρχίας μας , ( τις μελέτες αυτές ο λαός μας τις λέει κάπως..αλλιώς βέβαια ) , από πολλούς και ..διάφορους “ σωτήρες “, αρχής γενομένης απ’ τα διάφορα παραμύθια της πρώτης δεκαετίας του ΠΑΣΟΚ .
Μάλιστα πριν λίγα χρόνια , έγινε άλλη μια παρόμοια κίνηση , από κάποια εταιρεία ανάπτυξης της..” λεκάνης “ του Μόρνου , με μηδενικό αποτέλεσμα .
Πριν από δύο χρόνια επίσης , το 2009 , αν δεν κάνουμε λάθος , πάλι η Δ.Α , πραγματοποίησε το 16ο (!) της Πανδωρικό Συνέδριο , με μηδενική συμμετοχή Δωριέων , και έκανε κάποιες ( ..ομόφωνες και εδώ ) διαπιστώσεις , τις οποίες διατύπωσε στο παρακάτω ψήφισμα , που αξίζει να διαβάσετε ..
Απ’ την εποχή των “ διαπιστώσεων “ και του ψηφίσματος , έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια , και πιστεύουμε πως θα ήταν πολύ χρήσιμο , να μας ενημερώσουν για τις , μετά το συνέδριο και το ψήφισμα, βεβαίως…βεβαίως , ενέργειές της για την πραγματοποίηση των όσων διαπίστωσαν ;
Προφανώς δεν έχει γίνει τίποτα , φανερά τουλάχιστον γιατί αν έγιναν..μυστικές ενέργειες , τότε αλλάζει το πράγμα , μόνο που θα πρέπει να δώσουν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών ..
Τελειώνοντας το σχόλιό μας αυτό , θα θέλαμε να τονίσουμε και πάλι , πως η Δ.Α , δυστυχώς , έχει τελείως αποκοπεί απ’ τη Δωρίδα και τα προβλήματά της , και αν θέλει να παίξει κάποιο ρόλο στα Δωρικά πράγματα , θα πρέπει να ..ξανακερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των απλών Δωριέων , ΄που έχουν “ χαθεί “ από χρόνια .
Και αν θέλετε και την ταπεινή μας γνώμη , η Δ.Α , με το επιτελείο που διαθέτει , θα έπρεπε , να μάθει πρώτα-πρώτα , από κοντά τα πολλά και μεγάλα προβλήματά μας , να τα μελετήσει καλά , και να κάνει ένα πλάνο , με συγκεκριμένες κατευθύνσεις , που θα το δημοσιοποιήσει , κάνοντας , γιατί όχι ; ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ Πανδωρικό Συνέδριο , ακούγοντας και τις προτάσεις των Δωριέων , γιατί το ερωτηματολόγιο που μας δίνουν , περισσότερο μπερδεύει παρά..ξεκαθαρίζει τα πράγματα ..
Εμείς πάντως το δημοσιεύουμε ολόκληρο , για την περίπτωση που κάποιοι συμπατριώτες μας θα ήθελαν να πουν τις απόψεις τους ..
Καλό σας βράδυ….Κ.Κ.-
ΔΩΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ | Αθήνα, 3/10/2011 |
ΙΕΡΩΝΟΣ 6 & ΤΙΜΟΘΕΟΥ | Αρ. Πρωτ.: 31 |
ΠΑΓΚΡΑΤΙ, ΤΚ: 11634 |
|
Τηλ.-ΦΑΞ: 210-7513646 |
|
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1906 |
|
ΘΕΜΑ : ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ.
Αγαπητοί Συμπατριώτες, Αγαπητές Συμπατριώτισσες,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δωρικής Αδελφότητας, στη συνεδρίαση την Πέμπτη 9.6.2011, ομόφωνα απεφάσισε την εκπόνηση μελέτης για την οικονομική ανάπτυξη της Δωρίδος.
Μέσα από την μελέτη αυτή στοχεύουμε στην ανάδειξη των δυνατοτήτων , των ευκαιριών και των πόρων της Δωρίδας καθώς και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της που σε πολλούς είναι άγνωστα.
Ευελπιστούμε ότι τα πορίσματα αυτής της μελέτης θα είναι χρήσιμα εργαλεία τόσο για την πολιτεία και την Αυτοδιοίκηση Α΄, Β΄ βαθμού στα πλαίσια του αναπτυξιακού σχεδιασμού όσο και για κάθε επενδυτή και Δωριέα που θα ήθελε να δραστηριοποιηθεί και να εργαστεί στη Δωρίδα μας .
Παράλληλα στοχεύουμε στη μεγαλύτερη προβολή και αύξηση επισκεψιμότητας της Δωρίδας εφόσον αναδείξουμε τα ιστορικά, πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της.
Στη προσπάθεια μας αυτή θα ήταν ευχής έργο να είχαμε τις απόψεις και προτάσεις σας συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο που κοινοποιούμε, σε όσους θεσμικά έχουν ρόλο στα πράγματα της Δωρίδος, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Δωρικών Συλλόγων, Προέδρους και μέλη Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και όσων ενεπλάκησαν και εμπλέκονται στα αναπτυξιακά ζητήματα της Δωρίδος.
Τα Ερωτηματολόγια αυτά συμπληρωμένα παρακαλούμε να τα αποστείλετε στην Δωρική Αδελφότητα έως το τέλος ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 στη Διεύθυνση Ιέρωνος 6 και Τιμοθέου, Παγκράτι, Τ.Κ.: 11634 Αθήνα και ηλεκτρονικά στο e-mail: dorikiadelfotis@gmail.com
Η συμμετοχή σας στην προσπάθεια είναι βαρύνουσα και σημαντική δεδομένου ότι θεσμικά έχετε την πληρέστερη εικόνα για τις αναπτυξιακές δυνατότητες καθώς και τα προβλήματα τόσο για το Δήμο Δωρίδος συνολικά όσο και για τις τοπικές κοινότητες και χωριά από τα οποία κατάγεστε και εκπροσωπείτε.
Σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσουμε και θα κληθείτε να συμμετάσχετε, θα παρουσιαστούν τα Πορίσματα και τα Συμπεράσματα της εν λόγω Μελέτης.
Με τιμή
Για το Δ.Σ της Δωρικής Αδελφότητας
Ο Πρόεδρος | Ο Γεν. Γραμματέας | |
Κωνσταντίνος Λιάπης | Παναγιώτης Σταμάτης | |
Οικονομολόγος, MSc | Αντιστράτηγος ε.α. |
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΩΡΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΙΔΑ
ΔΗΜΟΣ......................................... |
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ-ΧΩΡΙΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ-ΦΟΡΕΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΘΕΣΗ-ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΚΙΝΗΤΟ/E-MAIL
Αθήνα, Οκτώβριος 2011
1. Ποιά είναι τα σημαντικότερα έργα υποδομής που απαιτούνται για την ανάπτυξη της Δωρίδας κατά τη γνώμη σας; Εξηγήστε συνοπτικά.
Α. ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ |
Α1.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ: ¨ …………………………………………………………………………………………
Α2 ΤΟΠΙΚΟ: ¨ ………………………………………………………………………………………………………
Β.ΔΙΚΤΥΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ |
Β1.ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: ¨ ………………………………………………………………………………………………
Β2 INTERNET: ¨ ……………………………………………………………………………………………………
Β3ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: ¨………….……………………………
Β4ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: ¨……………………………………………
Β5 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ: ¨ ………………………………………………………
Γ. ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΡΔΕΥΣΗΣ– |
Γ1.ΥΔΡΕΥΣΗ: ¨ …………………………………………………………………………………………………….
Γ2 ΑΡΔΕΥΣΗ: ¨ …………………………………………………………………………………………………….
Γ3 ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ: ¨ .……………………………………………………………………………………….
Γ4 ΟΜΒΡΙΩΝ: ¨ …….…………………………………………………………………………………………….
Δ. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Δ1.ΤΟΠΙΚΗ: ¨ ………………………………………………………………………………………………………
Δ2 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ: ¨ …………………………………………………………………………………………
Ε. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ |
Ε1. ΥΓΕΙΑΣ:¨ …………………………………………………………………………………………………………
Ε2. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:¨ ………….………………………………………………………………………………
Ε3 .ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: ¨ …..……..………………………………………………………………………………
Ε4 .ΑΛΛΗ:¨ ΠΟΙΑ;………….………………………………….…………………………………………………
ΣΤ. ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ |
ΣΤ1. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ:¨ ………………………….………………………………….
ΣΤ2ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.……………………….
ΣΤ3 .ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ:¨ ……………………………………………….
ΣΤ4 .ΑΛΛΗ:¨ ΠΟΙΑ;…………………………………………….……………………………………………….
Ζ. ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ |
Π.Χ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΛΠ.
…………………………………………………………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………………………………………………………
2. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στο Δήμο Δωρίδας τα οποία αποτελούν αντικίνητρα για δραστηριοποίηση και επένδυση και οδηγούν στην ερήμωσή της;
Ιεραρχείστε τα τρία (3) πιο σημαντικά για εσάς.
1……………………………………………………………………………………………………………………………………….
2………………………………………………………………………………………………………………………………………
3……………………………………………………………………………………………………………………………………….
3. Ποια είναι τα εμπόδια ή αντικίνητρα για εγκατάσταση, δραστηριοποίηση και επένδυση στη Δωρίδα;
Ιεραρχείστε τα τρία (3) πιο σημαντικά για εσάς.
1……………………………………………………………………………………………………………………………………….
2………………………………………………………………………………………………………………………………………
3……………………………………………………………………………………………………………………………………….
4. Σε ποιους τομείς κατά τη γνώμη σας μπορούν να υπάρξουν περιθώρια ανάπτυξης της Δωρίδας;
1.Γεωργία ¨ ………………………………………………………….
2Κτηνοτροφία ¨ ………………………………………………………….
3Βιομηχανία ¨ ……………………………………………………………
4.Βιοτεχνία-Οικοτεχνία ¨ ………………………………………………………….
5.Εμπόριο ¨ ………………………………………………………….
6.Αλιεία ¨ …………………………………………………………
7.Ιχθυοκαλλιέργειες ¨ …………………………………………………………
8.Υλοτομία ¨ …………………………………………………………
9.Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ¨ ………………………………………………………….
10.Εξορρυκτικές δραστηριότητες ¨
11.Περιηγητικός Τουρισμός ¨ ………………………………………………………….
Εναλλακτικές μορφές τουρισμού:
12.Αγροτουρισμός ¨ ………………………………………………………….
13.Ορειβατικός Τουρισμός ¨ ……………………………………………………………
14.Θρησκευτικός Τουρισμός ¨ …………………………………………………………….
15.Θαλάσσιος Τουρισμός ¨ …………………………………………………………….
16.Θεραπευτικός Τουρισμός ¨ …………………………………………………………….
17.Άλλο ¨ …………………………………………………………….
Εξηγείστε περιληπτικά.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
5. Ποιες δραστηριότητες μπορούν να αναπτυχθούν στο δημοτικό σας διαμέρισμα που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης η και διατήρησης της υφιστάμενης απασχόλησης;
Αναφερθείτε ιεραρχικά σε τρείς(3)
1……………………………………………………………………………………………………………………………………….
2………………………………………………………………………………………………………………………………………
3……………………………………………………………………………………………………………………………………….
6. Υπάρχουν στοιχεία ιστορικά ή/και πολιτιστικά χαρακτηριστικά που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης συμβάλλοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας και της τουριστικής κίνησης στο Δημοτικό σας Διαμέρισμα; Αν ναι, αναφέρατε συνοπτικά.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
………………………………………………………………………………………………………………………………………….
7. Αναφορικά με τον τουρισμό, ποιες μορφές τουρισμού μπορούν να αναπτυχθούν στην ιδιαίτερη περιοχή σας και ποια είναι τα τουριστικά αξιοθέατα;
Αναφέρατε έως πέντε (5)
Π.χ. Θρησκευτικός τουρισμός à Μονή Κουτσουρού
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
8. Υπάρχουν προϊόντα καλλιέργειας στην περιοχή σας τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν εισόδημα και να ενισχύσουν την απασχόληση;
Αναφέρατε έως τρία (3)
1……………………………………………………………………………………………………………………………………….
2………………………………………………………………………………………………………………………………………
3……………………………………………………………………………………………………………………………………….
9. Υπάρχουν στη περιοχή σας παραδοσιακά επαγγέλματα που ασκούνται ακόμη και χρειάζονται ενίσχυση για να συνεχίσουν να υπάρχουν;
Αν ναι αναφέρετε είδος και χωριό που συναντάται. Αναφέρατε έως τρία (3)
1……………………………………………………………………………………………………………………………………….
2………………………………………………………………………………………………………………………………………
3……………………………………………………………………………………………………………………………………….
10. Μπορεί στην περιοχή σας να αναπτυχθούν βιολογικές καλλιέργειες;
Αν ναι, ποιες μπορεί να είναι;
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
11. Ποια είναι τα μέτρα που πρέπει κατά τη γνώμη σας να ληφθούν για τη στήριξη της γεωργίας γενικότερα;
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
12.Μπορεί στην περιοχή σας να αναπτυχθεί η βιολογική κτηνοτροφία;
Αν ναι, ποια είδη μπορούν να αναπτυχθούν;
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
13.Ποιά είναι τα μέτρα που πρέπει κατά τη γνώμη σας να ληφθούν για τη στήριξη της κτηνοτροφίας γενικότερα;
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
14.Ποιά είναι τα μέτρα που πρέπει κατά τη γνώμη σας πρέπει να ληφθούν για τη στήριξη της αλιείας γενικότερα;
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
15.Σε ποιους τομείς πρέπει να κατευθυνθούν το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά περιφερειακά προγράμματα;
Αναφερθείτε σε πέντε (5)
1.………………………………………………………………………………………………………………………………………….
2.…………………………………………………………………………………………………………………………………………
3.………………………………………………………………………………………………………………………………………..
4.………………………………………………………………………………………………………………………………………..
5.………………………………………………………………………………………………………………………………………..
16.Πώς και με ποιους τρόπους θα βλέπατε την αξιοποίηση της Λίμνης του Μόρνου; Αναφερθείτε περιληπτικά.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
17.Πόσο αναγκαίο και πόσο σημαντικό έργο για την ορεινή Δωρίδα θεωρείτε τη κατασκευή της Γέφυρας του Μόρνου;
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ¨
18. Έχετε γνώσεις για το ποιες ναυταθλητικές δραστηριότητες μπορούν να αναπτυχθούν στην παραλιακή Δωρίδα;
Αναφέρατε ενδεικτικά τρείς (3)
1.………………………………………………………………………………………………………………………………………….
2.…………………………………………………………………………………………………………………………………………
3.………………………………………………………………………………………………………………………………………..
19. Πόσο σημαντική για τη Δωρίδα είναι η τακτική σύνδεση από θάλασσα με Αίγιο;
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ¨
ΑΡΚΕΤΑ ¨
ΛΙΓΟ ¨
ΚΑΘΟΛΟΥ ¨
20. Ποιες Συνέργειες ανάπτυξης βλέπετε ότι μπορούν να αναπτυχθούν με όμορους δήμους και περιοχές του Δήμου Δωρίδας ;
Αναφέρατε ενδεικτικά τρεις (3)
1.………………………………………………………………………………………………………………………………………….
2.…………………………………………………………………………………………………………………………………………
3.………………………………………………………………………………………………………………………………………..
21.Πόσο σημαντική ως πηγή ενέργειας θεωρείτε τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας;
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ¨
ΑΡΚΕΤΑ ¨
ΛΙΓΟ ¨
ΚΑΘΟΛΟΥ ¨
22.Αναφέρατε ποιες κατά τη γνώμη σας μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή σας;
1. Αιολικά Πάρκα ¨
2. Φωτοβολταϊκά ¨
3. Μικρά υδροηλεκτρικά ¨
4. Παραγωγή βιομάζας ¨
5. Γεωθερμία ¨
23. Σε ποιους τομείς εκτιμάτε ότι πρέπει να παρέμβει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την ενίσχυση της ανάπτυξης της Δωρίδος;
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
24. Σε ποιους τομείς εκτιμάτε ότι πρέπει να παρέμβει ο Δήμος για την ενίσχυση της ανάπτυξης της Δωρίδος;
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
25.Θεωρείτε ότι η έως σήμερα Λειτουργία των Υπηρεσιών του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξυπηρετούν ένα αναπτυξιακό μοντέλο ή χρειάζεται να γίνουν αλλαγές και αν ναι ποιες να είναι αυτές ;
Αναφερθείτε περιληπτικά.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
26. Πώς αξιολογείτε την μέχρι σήμερα προβολή της Δωρίδας;
1. Πολύ καλή ¨
2. Καλή ¨
3. Μέτρια ¨
4. Ανεπαρκής ¨
27. Ποιά εργαλεία και μέσα πιστεύετε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν για την προβολή της ιστορίας, πολιτισμού και αξιοθέατων της Δωρίδος μας;
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
28. Έχετε να προτείνετε κάποιο διαφημιστικό ΣΛΟΓΚΑΝ που θα μπορέσετε να χρησιμοποιηθεί σε ενδεχόμενη έκδοση τουριστικού οδηγού για τη Δωρίδα;
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
29. ΠοιεςΒιομηχανικές-Εμπορικές- Βιοτεχνικές και μεταποιητικές δραστηριότητες θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην περιοχή σας;
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
30. Ποιες μορφές επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας (π.χ. π.χ. γυναικείοι συνεταιρισμοί) θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στη περιοχή σας;
Σημ. Η έννοια της Κοινωνικής Οικονομίας αναφέρεται στο σύνολο των οικονομικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες αναλαμβάνονται από νομικά πρόσωπα, όπως κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ΜΚΟ, ιδρύματα κ.ά., με στόχο το συλλογικό οικονομικό και κοινωνικό συμφέρον αλλά και τη διασφάλιση του συλλογικού συμφέροντος των ίδιων των μελών των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, ΜΚΟ κλπ.
Η εφαρμογή της Κοινωνικής Οικονομίας βασίζεται:
· Στην απασχόληση ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
· Στην επανεπένδυση των κερδών σε σκοπούς της επιχείρησης με έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
· Στον κοινωνικού χαρακτήρα καταστατικό σκοπό
· Στην περιορισμένη διανομή κερδών βάσει της συμβολής των εργαζομένων στο έργο και τις υπηρεσίες της κοινωνικής επιχείρησης και όχι βάσει της συμβολής τους στο μετοχικό κεφάλαια
Οι επιχειρήσεις της κοινωνικής Οικονομίας διατρέχουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει την υγεία, τη σίτιση, την εκπαίδευση, τις μεταφορές, τα ταξίδια, το περιβάλλον. http://government.gov.gr/2011/07/06/16741/
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
31. Σε ποιο βαθμό αυτάρκειας σε είδη διατροφής μπορεί να φτάσει μια οικογένεια στη Δωρίδα;
Ύψιστο 70-90 % ¨
Μέσο 31-69 % ¨
Χαμηλό 0-30 % ¨
32. Πως βαθμολογείτε τις τιμές των αγαθών και υπηρεσιών των καταστημάτων της Δωρίδας;
ΥΨΗΛΕΣ ¨
ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ¨
ΧΑΜΗΛΕΣ ¨
33. Ποιοι είναι οι λόγοι που κάποιοι Δωριείς καταφεύγουν για αγορές σε κατάστημα εκτός Δωρίδος; Αναφερθείτε συνοπτικά.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
34. Υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής ενημέρωσης μέσω INTERNET για προϊόντα και υπηρεσίες που πωλούνται και προσφέρονται στη Δωρίδα;
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
35.Υπάρχουν τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες που είναι αναγνωρίσιμα εκτός της περιοχής μας; Μπορείτε να αναφερθείτε σε κάποια από αυτά;
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
36.Ποιά από τα παραπάνω μπορούν να αποκτήσουν εξαγωγικό προσανατολισμό;
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
37.Εκτιμάτε ότι υπάρχουν ομογενείς που θα ενδιαφέρονταν να επενδύσουν στη Δωρίδα; Αν ναι, σε ποιους τομείς;
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
38.Υπάρχουν επιστήμονες, επιχειρηματίες και άλλοι διακεκριμένοι Δωριείς της περιοχής σας που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανάπτυξή και προβολή της; Αν ναι, Τι πρέπει να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση;
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
39.Υπάρχουν κατά την γνώμη σας δυνατότητες επιστροφήςκαι απασχόλησης στην Δωρίδα συμπατριωτών μας ιδιαίτερα Νέων από μεγάλα Αστικά κέντρα.…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…............................................................................................................................................
................................................................................................................................................
40. Θεωρείτε ότι η έρευνα και η μελέτη αυτή μπορεί να συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή των παραγωγικών δυνατοτήτων και συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Δωρίδας και αν ναι σε ποιόν βαθμό;
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία σας!
Παρακαλούμε αποστείλατε ταχυδρομικά τις απαντήσεις σας μέχρι 30 Νοεμβρίου 2011στην διεύθυνση ΙΕΡΩΝΟΣ 6και ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΠΑΓΚΡΑΤΙ Τ.Κ11634 και Ηλεκτονικά στο Email dorikiadelfotis@gmail.com........................
No comments:
Post a Comment