26.6.12

ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ

 

ΒΙΝΤΕΟ: Τηγανιτά δαχτυλίδια κρεμμυδιού

Εύκολο και νόστιμο ορεκτικό για τους φίλους σας!

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

3 μεγάλα κρεμμύδια κατά προτίμηση βατικιώτικα
½ φλυτζάνι αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 αυγό καλά χτυπημένο
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού γαλέτα
½ φλυτζάνι γάλα
αλάτι
πιπέρι
βιολογικό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια, πλύντε τα και κόψτε τα σε ροδέλες πάχους περίπου ενός εκατοστού. Ξεχωρίστε μεταξύ τους τις επιμέρους ροδέλες. Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το πιπέρι.
Με το σύρμα για αυγά χτυπήστε το αυγό με το γάλα, προσθέστε το στο μίγμα με το αλεύρι και αναμείξτε όλα τα υλικά πολύ καλά.

Βουτίξτε ένα – ένα τα δαχτυλίδια από τα κρεμμύδια στο μείγμα με το αλεύρι και κατόπιν στο άλλο μπολ με το μείγμα του αυγού. Για να αποκτήσει τραγανή κρούστα, αφού τα έχετε βουτήξει στο αυγό, θα τα πασπαλίσετε με τριγύρω με γαλέτα.

Στη συνέχεια βουτήξτε μία- μία τις ροδέλες στο μίγμα και τηγανίστε τις σε καυτό λάδι, μέχρι αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό- καφέ χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφού τις βγάλετε από το λάδι, τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίστε τις με λίγο αλάτι και σερβίρετέ τις.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

tsantiri.gr

No comments: