28.6.12

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΙ

 

Τάρτα με παγωτό σοκολάτας και σαντιγί

Υλικά
Για 6-8 άτομα

Για την τάρτα
4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό σοκολάτα με χαμηλά λιπαρά μαλακό
1 συσκευασία των 180 γραμμαρίων μπισκότα της επιλογής σας
1/4 φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
1/4 φλιτζανιού κομμάτια καραμέλας
2 φλιτζάνια σαντιγί έτοιμ

Για το παγωτό σοκολάτα
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
1/2 συσκευασία γάλα παστεριωμένο με λιπαρά
8 κουταλιές της σούπας μερέντα
1 κούπα κουβερτούμε ψιλοκομμένη
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 250 γραμμαρίων με λιπαρά
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

Για τη σαντιγί
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για την τάρτα
Απλώστε στο πάτο ενός ταψιού κυκλικού μεσαίου μεγέθους τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώστε πάνω από τα μπισκότα 2 φλιτζάνια παγωτό. Περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας, και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας.
Απλώστε το υπόλοιπο παγωτό πάνω από τα κομμάτια καραμέλας. Παγώνουμε για 8 ώρες στη κατάψυξη.

Βγάζουμε από την κατάψυξη και απλώνουμε την χτυπημένη σαντιγί και περιχύνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας και παγώνουμε στη κατάψυξη.

Για το παγωτό σοκολάτα
Χτυπάτε στο κάδο μίξερ στη δυνατή σκάλα την ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.
Στην συνέχεια προσθέτετε τα δύο γάλατα μαζί και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά ακόμη. Κατόπιν ρίχνετε τη μερέντα και χτυπάτε για ένα λεπτό ακόμη.

Τοποθετείτε το παγωτό σε ένα μπολ και βάζετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη για 6-8 ώρες και το παγωτό σας είναι έτοιμο.

Αν έχετε παγωτομηχανή ρίχνετε το μείγμα στο κάδο της παγωτομηχανής και ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή. Έπειτα τοποθετείτε μια μεμβράνη πάνω από το παγωτό και παγώνετε στη κατάψυξη για 2 ώρες.

Για τη σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΠΗΓΗ: sidagi.gr

No comments: