Μαγειρεύει η Γιώτα Γεροδήμου
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
1 πιπεριά
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
κάπαρη (προαιρετικά)
Σοτάρω σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πιπέρια και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτω την ντομάτα και το ανάλογο νερό
Μόλις πάρουν βράση, ρίχνω την κάπαρη, το πιπέρι,το αλάτι και την ρίγανη.
Συνεχίζω το βράσιμο για 5' ακόμη.
Κατόπιν ρίχνω τον τόνο καλά στραγγισμένο από το νερό και προσθέτω τα μακαρόνια ή τις πέννες.
Η σάλτσα πρέπει να είναι πηχτή (στην φώτο δεν μου πέτυχε και πολύ)
No comments:
Post a Comment