Κυριακάτικο φαγητό με όλη την οικογένεια μαζεμένη γύρω από το τραπέζι....πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, αυτή την εικόνα σπίτι μας ...
παίρνουμε ένα μπούτι αρνί ή κατσίκι.
Το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 2 σκελίδες σκόρδο.
Κόβουμε πατάτες στα τέσσερα και μέσα στο ταψί ρίχνουμε νερό και λάδι.
Ψήνουμε για 1 ώρα.
Προς το τέλος ρίχνουμε και 1-2 λεμόνια, ανάλογα με τα γούστα.
Κατά τον ίδιο τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και προβατίνα ή ζυγούρι αλλά θα πρέπει να έχουμε βράσει ήδη το κρέας με αλάτι, πιπέρι, νερό και λάδι.
Αφού το βράσουμε να είναι έτοιμο κατά το ήμισυ, ρίχνουμε το ζουμί στο ταψί με τις πατάτες και ψήνουμε.
No comments:
Post a Comment