27.1.13

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Παραδοσιακές συνταγές

 

ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε σε ένα ταψάκι μερικά κομματάκια βούτυρο, περίπου 2-3 κουτ. σούπας. Ρίχνουμε επίσης λίγα τυριά. Στρώνουμε λαζάνια όπως είναι από το κουτί άβραστα, τυριά, σπανάκι, και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Οι στρώσεις να μην είναι πολύ πατημένες, για να περάσουν μετά τα υγρά. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι αρκετό τυρί. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και λούζουμε τα λαζάνια. Το υγρό πρέπει ίσα ίσα να καλύπτει την τελευταία στρώση. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα. Ρίχνουμε από πάνω μερικά κομματάκια βούτυρο ακόμη, και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 30' λεπτά.

Παραλλαγές: Αντί σπανάκι, μπορούμε να βάλουμε ζαμπόν ή μπέικον, πιπεριές χρωματιστές σωταρισμένες ή ψημένες στο γκρίλ και ξεφλουδισμένες, μανιτάρια, ή συνδυασμό των παραπάνω.

Πηγή συνταγής: arhontia.blogspot.com

No comments: