Υλικά
Για 4-6 άτομα
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Στιγμιαίος καφές
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε και το ξανακοσκινίζουμε με τη μπέικιν πάουντερ, με τη σόδα και με το αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
Ρίχνουμε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και το προσθέτουμε στο μείγμα αλληλοδιαδόχως με το μείγμα από αλεύρι.
Ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά.
Προσθέτουμε τα καρύδια.
Βάζουμε το μείγμα σε μια ρηχή φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι.
Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Όταν κρυώσει, το σκεπάζουμε με γλάσο μόκα.
Για να φτιάξουμε το γλάσο μόκας, αναμειγνύουμε και χτυπάμε ένα φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά στιγμιαίο
καφέ, 2 κουταλιές της σούπας νερό και μια κουταλιά της σούπας ρούμι.
Πριν σκεπάσουμε το κέικ με το γλάσο, το περιχύνουμε με σιρόπι από ένα φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό και 4 κουταλιές της σούπας
ρούμι.
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
ΠΗΓΗ: sidagi.gr
tsantiri.gr
No comments:
Post a Comment