Η Συνταγή της Ημέρας!
Τριμμένες Πατάτες Ογκρατέν
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
500γρ πατάτες, περασμένες σε χοντρό τρίφτη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ, χωρισμένο σε δύο δόσεις
1/4 φλιτζανιού φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
Προετοιμασία:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Βάλτε τις τριμμένες πατάτες στο τηγάνι και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέστε τοψιλοκομμένο κρεμμύδι. Συνεχίστε το ανακάτεμα για ένα λεπτό και αρτύστε με το αλάτι, το πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε να απορροφήσει τα υγρά από το τηγάνι. Κατεβάστε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέστε αμέσως το μισό τυρί. Ανακατέψτε και αφήστε το τυρί να λιώσει. Ενόσω το μείγμα της πατάτας είναι ακόμα ζεστό γεμίστε 4 πυρίμαχα ατομικά φορμάκια κουτάλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για ατομικά ένα μεγάλο πυρέξ για ολόκληρη την ποσότητα του μείγματος). Γεμίστε μέχρι τη μέση σε κάθε φορμάκι με φρέσκα κρέμα χωρίς να σκεπάσετε το μείγμα πατάτας. Αραδιάστε το υπόλοιπο τυρί πάνω από το μείγμα πατάτας. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να δημιουργείται κρούστα από το τυρί.
Σερβίρετε κατευθείαν από το φούρνο...Καλή Όρεξη!
No comments:
Post a Comment