4 φλιτζάνια φρέσκο μπρόκολο σε μπουκιές
2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές (περιπου 800γρ.)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κονσέρβα Campbell - Cream of chicken soup (συμπυκνωμένης κοτόσουπας)
1/3 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά και το βγάζουμε σε καθαρή πιατέλα. Αφήνουμε το κοτόπουλο μας να κρυώσει εντελώς.
Βάζουμε το κοτόπουλο αφού κρυώσει σε ένα αρκετά μεγάλο πυρίμαχο ταψί μαζί με το μπρόκολο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 210οC.
Σε ένα καθαρό μπολ βάζουμε την κοτόσουπα με το γάλα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με ένα σύρμα. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε από πάνω με το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με την τριμμένη φρυγανιά και πασπαλίζουμε με αυτό το μείγμα πάνω από το τυρί.
Βάζουμε το φαγητό μας μέσα στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι που να λιώσει το τυρί και να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα από το τυρί.
Σερβίρετε το φαγητό σας απευθείας από το φούρνο συνοδεύοντας το με ρύζι πιλάφι και μία ωραία ντοματοσαλάτα. Καλή Όρεξη!!!
No comments:
Post a Comment