Λαχταριστή και φρέσκια σαλάτα για όλες τις ώρες!
Υλικά
Για 4-6 άτομα
20 γαρίδες μεγάλες ( χωρίς το κέλυφος)
1 ματσάκι σπαράγγια
1 κούπα καλαμπόκι βρασμένιο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
250 γραμμάρια μαρούλι και ρόκα ανάμεικτα
1 λεμόνι ( θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα του)
½ πορτοκάλι ( θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα του)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι και το χυμό λεμόνι και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Διατηρούμε ζεστές τις γαρίδες.
Πλένουμε τα σπαράγγια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε διαγωνίως σε κομμάτια 4-5 εκατοστών.
Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά.
Σουρώνουμε και ανακατεύουμε με τις γαρίδες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε τα σπαράγγια, το καλαμπόκι, τη ψιλοκομμένη πιπεριά και τέλος το πορτοκάλι.
Ανακατεύουμε απαλά και λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας και μαρουλιού.
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
ΠΗΓΗ: sidagi.gr
tsantiri.gr
No comments:
Post a Comment