Περισσότεροι τουρίστες φέτος, αλλά περισσότερα ήταν και τα παράπονα για τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, όπως καταγράφηκαν σε έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).
Συγκεκριμένα, από τις συνολικά 112 καταγγελίες/παράπονα/ερωτήματα των καταναλωτών, τα 42 αφορούσαν ξενοδοχεία και καταλύματα. Μεταξύ άλλων, οι καταναλωτές κατήγγειλαν ότι ιδιοκτήτες καταλυμάτων απαιτούσαν προκαταβολή έως και 100% της διαμονής, ενώ ο νόμος προβλέπει 25%, αρνούνταν ή ανέβαλλαν την επιστροφή της προκαταβολής σε καταναλωτές που είχαν ακυρώσει την κράτησή τους έγκαιρα ή λόγω ανωτέρας βίας, καταλύματα για τα οποία έγινε κράτηση μέσω Ιντερνετ δεν ανταποκρίνονταν στην εικόνα στο Διαδίκτυο και ενοικιαζόμενα δωμάτια που δεν διέθεταν άδεια λειτουργίας.
Επόμενη κατηγορία είναι τα αεροπορικά ταξίδια (24 προβλήματα), με τους καταναλωτές να καταγγέλλουν καθυστερήσεις, προβλήματα με αποσκευές και άρνηση επιστροφής χρημάτων για ακυρωμένο εισιτήριο. Η τρίτη κατηγορία είναι τα οργανωμένα ταξίδια (16 προβλήματα), με τους καταναλωτές να καταγγέλλουν ελλιπή ενημέρωση για τους όρους της σύμβασης, τις προϋποθέσεις ακύρωσης συμμετοχής και τα χρονικά περιθώρια της υπαναχώρησης και τη μη εφαρμογή όρων τουριστικού πακέτου και μεταφοράς.
Επόμενη κατηγορία είναι η ακτοπλοΐα (10 προβλήματα), με τους καταναλωτές να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για άρνηση χορήγησης έκπτωσης στο εισιτήριο ΑμεΑ, πολύωρες καθυστερήσεις απόπλου και άφιξης στο λιμάνι και μη τήρηση της αγορανομικής διάταξης για τα κυλικεία των πλοίων.
Προβλήματα ανέκυψαν στη σχέση των καταναλωτών με τα κάμπνιγκ, ενώ 16 περιπτώσεις αφορούσαν καταγγελίες που έγιναν για μικρές μερίδες φαγητών σε εστιατόρια, απαγόρευση κατανάλωσης φαγητών σε πλαζ (εκτός των πωλούμενων από το beach bar), άρνηση παροχής αποδείξεων ή παροχή απόδειξης που δεν αντιστοιχούσε με τα είδη που είχαν αγοραστεί, μεταφορές με τρένο και λεωφορείο και ενοικίαση αυτοκινήτου.
No comments:
Post a Comment