Στου Παπασπύρου για παγωτό
ΔΕΚΑΕΤΙΑ ‘40
Η επιχείρηση Παπασπύρου ιδρύεται στις αρχές της δεκαετίας του 1940 απο τον Αθανάσιο Παπασπύρου. Λειτουργεί ως το πρώτο παραδοσιακό εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής στην Αθήνα, δημιουργώντας αγνά γλυκά και προϊόντα εμπνευσμένα από παραδοσιακές σπιτικές συνταγές.
ΔΕΚΑΕΤΙΑ ’50
Κατασκευάζεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο Παγωτού στην Αθήνα στην οδό Προμπονά. Το παγωτό Παπασπύρου παρασκευασμένο από φρέσκιες πρώτες ύλες και πρωτοποριακές μεθόδους παραγωγής για τα δεδομένα της εποχής, κερδίζει γρήγορα την αναγνώριση του κόσμου. Ακολούθως, η επιχείρηση ανοίγει το πρώτο κεντρικό καταστήμα στην πλατεία Συντάγματος και παίρνει υπό την εκμετάλλευσή της την Αίγλη Ζαππείου.
No comments:
Post a Comment