Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Στο πιάτο σου...
Υλικά συνταγής
για τις κοτολέτες
- 4 κοτολέτες χοιρινές (πολύ καλά χτυπημένες)
- 100γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 100γρ. αλεύρι
- 200γρ. τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι
- 1 λεμόνι
για τη σάλτσα τυριών
- 50γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 φλιτζ. γάλα
- ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζ. τσένταρ
- ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.γ. μουστάρδα
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε τις κοτολέτες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις αλευρώνουμε. Χτυπάμε με πιρούνι τα αυγά και βουτάμε μέσα τις κοτολέτες. Πανάρουμε στη φρυγανιά.
- Βάζουμε το βούτυρο σε τηγάνι να λιώσει και τηγανίζουμε περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Διατηρούμε ζεστές τις κοτολέτες και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σιγά-σιγά ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς όλη την ώρα για να αποφύγετε το σβόλιασμα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Προσθέστε τα τυριά και τη μουστάρδα και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε τις κοτολέτες με τη σάλτσα από πάνω.
- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/kotoletes-la-milanez-saltsa-tyrion#sthash.IzgVKUSV.dpuf
No comments:
Post a Comment