Στο πιάτο σου...
Υλικά συνταγής
- 8 ορτύκια
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες ή 1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- λίγο αλεύρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα ορτύκια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ορτύκια να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη δάφνη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και 1 κούπα νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα.
- Αν χρειάζεται ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι προσέχοντας όμως η σάλτσα να παραμείνει πηχτή.
- Σερβίρουμε τα ορτύκια με πιλάφι σπυρωτό ή ρύζι μπασμάτι και περιχύνουμε με τη σάλτσα του φαγητού.
;
- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/ortykia-saltsa#sthash.NX2PsTw2.dpuf
No comments:
Post a Comment