Υλικά συνταγής
- 3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
- 2 κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
- 3 μεγάλες πατάτες κυδωνάτες
- 4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 ντομάτες ώριμες κονκασέ κομμένες
- 4 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. νερό
- 1 κ.σ. ρίγανη ή 1 κλαδάκι φρέσκια
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200°C. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά όπως αναγράφεται στα υλικά, τα βάζουμε σε ταψί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το βασιλικό, τη ρίγανη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε με μιξεράκι το νερό με το μέλι και περιχύνουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο ταψί.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 30 λεπτά σκεπασμένο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε για άλλα 20-30 λεπτά το μαγείρεμα.
- Σερβίρουμε σχεδόν χλιαρό το φαγητό.
Αυτό το ήξερες;
-
Το καρότο κάνει καλό στην όραση
Το καρότο θεωρείται ότι κάνει πολύ καλό στην όραση, γεγονός που επιβεβαιώνει και η επιστημονική κοινότητα, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθά τον οργανισμό να απορροφά ευκολότερα το ασβέστιο....
-
Η πρώτη γνωριμία της Ευρώπης με την πατάτα έγινε τον 16ο αιώνα
Η πρώτη γνωριμία της Ευρώπης με την πατάτα έγινε τον 16ο αιώνα, όταν η πατάτα εισήχθη για πρώτη φορά από τη Νότιο Αμερική. Η πατάτα, όμως, έγινε δημοφιλής στην Ευρώπη 150 χρόνια περίπου...
-
Η θρεπτική αξία της μελιτζάνας
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει...
-
Οι ευεργετικές ιδιότητες του κολοκυθιού
Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...
-
Ο βασιλικός ως καρύκευμα - μυρωδικό
Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...
Σχετικά με τη συνταγή
Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4-6 άτομα
- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/mpriam-vasiliko#sthash.WrWUtWSk.dpuf
No comments:
Post a Comment