22.6.15

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ..

 

Δεκαετία  του '50, λίγο  πριν φύγει  για Η.Π.Α η Τασία Δούκα, συναντήθηκε  στο δρόμο ,με Σούλα Παπαδοπούλου,Κατλίνα  Πανάγου καιΚατίνα Πανάγου,Κατίνα Παπανικολάου ( Παπαρούκη)που  [ερχονταν  απ' το  αμπέλι

Δεκαετία  του ‘50 , λίγο  πριν  φύγει  για  Αμερική  η  Τασία  Δούκα  συναντήθηκε  στο  δρόμο με την  Σούλα  Παπαδοπούλου , Κατίνα  Πανάγου και Κατίνα  Παπανικολάου( Παπαρούκη ) που  έρχονταν  απ’ το  αμπέλι

 

Καλημέρα  Λιδορικιώτες  και ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΣΗΜΕΡΑ   22 ΙΟΥΝΙΟΥ   2015

Ανατολή Ήλιου: 06:01

Aνατολή


Δύση Ήλιου: 20:52

 

Ηλιοβασίλεμα 4
Σελήνη 5 ημερών


ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ  

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

π. Χ.

168

Διεξάγεται η Μάχη της Πύδνας, που θέτει τέλος στον Γ' Μακεδονικό Πόλεμο. Οι Ρωμαίοι, με αρχηγό τον Λούκιο Αιμίλιο Παύλο, νικούν και συλλαμβάνουν αιχμάλωτο τον βασιλιά της Μακεδονίας Περσέα. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους.

μ. Χ.

1662

Εμφανίζεται για πρώτη φορά ο όρος προπαγάνδα στην εγκύκλιο του Πάπα Γρηγορίου ΙΕ' για τη διάδοση της πίστεως (De Propagande Fide). Έκτοτε, ο όρος καθιερώθηκε να συμβολίζει την τέχνη της διάδοσης των ιδεών.

1914

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος απευθύνει διαταγή προς το στράτευμα, κατά την οποία απαγορεύει τα χειροκροτήματα στους στρατιώτες, επειδή αρμόζουν σε ηθοποιούς, όπως αναφέρει.

1941

Γερμανία, Ιταλία και Ρουμανία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Σοβιετική Ένωση, κατά τη διάρκεια τουΒ' Παγκοσμίου Πολέμου. (Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα)

1973

Η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος ανεβάζουν στο θέατρο «Αθήναιον» το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο».

2009

Αναστέλλεται η λειτουργία της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και του ραδιοφωνικού σταθμού City FM, που ανήκουν στον Θόδωρο και τη Γιάννα Αγγελοπούλου.

 ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ 

μ. Χ.

1805

Τζουζέπε Ματσίνι, ιταλός πολιτικός, από τους «πατέρες» του ιταλικού έθνους. (Θαν. 10/3/1872)

1837

Ερνέστος Τσίλερ, γερμανός αρχιτέκτων, με σημαντικό έργο στην Ελλάδα, όπου σχεδίασε πάνω από 900 κτίρια. (Θαν. 12/11/1923)

1940

Αμπάς Κιαροστάμι, διακεκριμένος ιρανός σκηνοθέτης το

ΘΑΝΑΤΟΙ

μ. Χ.

1980

Δημήτρης Παρτσαλίδης, Έλληνας συνδικαλιστής και πολιτικός, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ και από ιδρυτικά μέλη του ΚΚΕ (εσωτερικού). (Γεν. 1903)

1987

Φρεντ Αστέρ, αμερικανός χορευτής και ηθοποιός.(Γεν. 10/5/1899)

1997

Γιώργος Θέμελης, διεθνούς φήμης έλληνας πιανίστας. (Γεν. 19

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/2206#ixzz3dkYwke59


Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα

 

Γερμανικά τανκς εισβάλουν στην ΕΣΣΔ

Γερμανικά τανκς εισβάλουν στην ΕΣΣΔ

588

0

Με την κωδική ονομασία Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα (Unternehmen Barbarossa στα γερμανικά) έμεινε στην ιστορία η εισβολή των Γερμανών στη Σοβιετική Ένωση, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μπαρμπαρόσα (Κοκκινογένης στα ιταλικά) ήταν το προσωνύμιο του αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Φρειδερίκου Α', ο οποίος ηγήθηκε των Σταυροφόρων τον 12ο αιώνα.

Η Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου του 1941 και διήρκεσε έως τις 7 Ιανουαρίου 1942, όταν τα γερμανικά στρατεύματα εγκλωβίστηκαν από τον ρωσικό χειμώνα. Ήταν πρελούδιο των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ανατολικό Μέτωπο.

Την άνοιξη του 1941 η Ναζιστική Γερμανία ήταν κυρίαρχη σχεδόν όλης της Ηπειρωτικής Ευρώπης. Στα ανατολικά της σύνορα με τη Σοβιετική Ένωση επικρατούσε ασυνήθιστη ηρεμία, χάρις στο Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότωφ του 1939, που ρύθμιζε τις σχέσεις της με τη μεγάλη γείτονα και ιδεολογική της αντίπαλο. Στο μυαλό, όμως, του Χίτλερ, βρισκόταν μια επίθεση εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης για ιδεολογικούς και πρακτικούς λόγους. Οι Ναζί θεωρούσαν τους Σλάβους κατώτερη φυλή, που άξιζε να είναι υποτελής στους Αρείους, ενώ επιζητούσαν τον ζωτικό χώρο που εξασφάλιζε η αχανής χώρα με το πλούσιο υπέδαφος.

Ο Χίτλερ και οι επιτελείς του πίστευαν ότι θα κάνουν περίπατο στη Ρωσία και μέχρι την έλευση του χειμώνα θα επιτύγχαναν την κατάληψη της Μόσχας και την πτώση του μισητού κομμουνιστικού καθεστώτος. «Δεν έχουμε παρά να χτυπήσουμε την πόρτα και όλο το σάπιο οικοδόμημα θα καταρρεύσει» είπε ο Χίτλερ σε συνεργάτες του. Ο Φύρερ υπολόγιζε στην καλολαδωμένη μηχανή του γερμανικού στρατού, που εκείνη την εποχή δεν είχε αντίπαλο και στην τεχνολογική του υπεροχή. Και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανωτερότητάς του από τη σαρωτική του προέλαση και την κατάληψη της Γαλλίας δεν θα μπορούσε να επικαλεσθεί.

Αφού μελέτησαν την αποτυχημένη εκστρατεία του Μεγάλου Ναπολέοντα στη Ρωσία το 1812, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εκστρατεία κατά της Ρωσίας θα εκδηλωνόταν από τρία σημεία, με αντικειμενικό στόχο την κατάληψη της Μόσχας. Ο Χίτλερ κινητοποίησε μια πολεμική μηχανή που όμοιά της δεν είχε δει ο κόσμος μέχρι τότε: 3.700.000 στρατιώτες, 2.600 τανκς, 7.000 πυροβόλα και 2.700 αεροπλάνα. Ο Στάλιν, παρά τις εισηγήσεις των επιτελών του, πίστευε μέχρι το τέλος ότι οι Γερμανοί θα τιμήσουν την υπογραφή τους και δεν θα επιτεθούν.

Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου έξω από το Μινσκ

Η επίθεση της Βέρμαχτ, που αποδείχθηκε σωτήρια για τη Μεγάλη Βρετανία, εκδηλώθηκε με τρεις στρατιές στις 3:15 το πρωί της 22ας Ιουνίου 1941, με τη δικαιολογία ότι ο Κόκκινος Στρατός ετοιμαζόταν να επιτεθεί στη Γερμανία. Η Βόρεια Στρατιά υπό τον στρατάρχη Βίλχελμ Ρίτερ φον Λιμπ εξόρμησε από την Ανατολική Πρωσία προς τα Βαλτικά Κράτη με αντικειμενικό σκοπό το Λένινγκραντ. Η Νότια Στρατιά υπό τον Γκερντ φον Ρούντστεντ εισέδυσε από τη Νότια Πολωνία στην Ουκρανία με στόχο το Κίεβο.

Η Κεντρική Στρατιά υπό τον στρατάρχη Φέντορ Φον Μποκ και με τα περίφημα τεθωρακισμένα του Χάιντς Γκουντέριαν θα αναλάμβανε στην επίθεση κατά της Μόσχας. Το πλάτος του μετώπου ανερχόταν σε 2.900 χιλιόμετρα. Η εισβολή στη Σοβιετική Ένωσης ήταν να εκδηλωθεί στα μέσα Μαΐου, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της καθυστερημένης άφιξης της άνοιξης στη Ρωσία τη χρονιά εκείνη, αλλά και των στρατιωτικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια. Οι Γερμανοί χρειάστηκαν περίπου δύο μήνες για να καθυποτάξουν την Ελλάδα.

Η Γερμανική εισβολή αιφνιδίασε απόλυτα τη σοβιετική ηγεσία. Ο Κόκκινος Στρατός στα αρχικά στάδια της επίθεσης αποδείχθηκε εύκολη λεία για τους εμπειροπόλεμους άνδρες της Βέρμαχτ, παρότι αντιπαρέταξε περίπου 2.900.000 άνδρες, 12.000 τανκς και 8.000 αεροπλάνα. Υπήρχε πρόβλημα ηγεσίας, καθώς πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί είχαν πέσει θύματα των σταλινικών εκκαθαρίσεων τη δεκαετία του '30 και το υλικό ήταν εν πολλοίς απαρχαιωμένο. Όλα αυτά αντισταθμίζονταν από τη γενναιότητα στρατού και λαού, που αγωνιζόταν για την υπεράσπιση της πατρίδας του.

Την πρώτη εβδομάδα των στρατιωτικών επιχειρήσεων τα γερμανικά πάντσερ όχι μόνο είχαν προελάσει σε βάθος 320 χιλιομέτρων και καταλάβει το Μινσκ (σημερινή πρωτεύουσα της Λευκορωσίας), αλλά και είχαν καλύψει το ένα τρίτο του δρόμου για τη Μόσχα. Στο νότιο μέτωπο της Ουκρανίας οι Γερμανοί συνάντησαν μεγαλύτερη αντίσταση και χρειάστηκαν ενισχύσεις από την Κεντρική Στρατιά, γεγονός που καθυστέρησε ακόμη πιο πολύ την επιχείρηση κατάληψη της Μόσχας.

Ρώσοι στρατιώτες στη Μάχη της Μόσχας

Οι πρώτες εντυπώσεις για την υπεροχή των Γερμανών δεν επαληθεύτηκαν στη συνέχεια. Οι μεγάλες βροχές του Ιουλίου δυσκόλεψαν τις κινήσεις των τεθωρακισμένων, ενώ η πίεση των σοβιετικών συνεχώς μεγάλωνε. Ένα μήνα μετά την εισβολή, οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι είχαν υποτιμήσει τους Σοβιετικούς και ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις τους δεν εξελισσόταν σε περίπατο.

Τον Σεπτέμβριο του 1941, η Βόρεια Στρατιά έφθασε προ των πυλών του Λένινγκραντ. Ο Χίτλερ διέταξε τους στρατηγούς του να μην επιτεθούν στη σημαντική αυτή πόλη, αλλά να την πολιορκήσουν και να την αναγκάσουν να παραδοθεί. Ένα μέρος των δυνάμεών της διατέθηκε στην κεντρική Στρατιά για την τελική επίθεση στη Μόσχα. Το ίδιο διάστημα, η Νότια Στρατιά κατέλαβε με μεγάλες απώλειες το Κίεβο.

Η τελική επίθεση προς τη Μόσχα υπό την κωδική ονομασία Τυφών ξεκίνησε αρκετά καθυστερημένα, στις 2 Οκτωβρίου 1941, με τον ρωσικό χειμώνας να κάνει δειλά την εμφάνισή του και να προκαλεί εκνευρισμό στους γερμανούς στρατηγούς. Για την υπεράσπιση της πρωτεύουσας ο Στάλιν διέθεσε 800.000 άνδρες, χωρισμένους σε 83 Μεραρχίες. Στις 13 Οκτωβρίου οι Γερμανοί έφθασαν 120 χιλιόμετρα έξω από τη Μόσχα, αλλά η προέλασή τους γινόταν πλέον σε ρυθμούς χελώνας και δεν ξεπερνούσε τα 3 χιλιόμετρα την ημέρα. Στις 12 Δεκεμβρίου η εμπροσθοφυλακή του γερμανικού στρατού έφθασε στα περίχωρα της Μόσχας, αντικρίζοντας το οχυρό του Κρεμλίνου.

Οι καιρικές συνθήκες διαρκώς χειροτέρευαν. Βασικός σύμμαχος των αμυνομένων ήταν πλέον ο ρωσικός χειμώνας. Οι γερμανικές δυνάμεις υπέστησαν τεράστιες απώλειες, καθώς δεν ήταν προετοιμασμένες για χειμερινό πόλεμο. Μέσα σε τρεις εβδομάδες 155.000 άνδρες τέθηκαν εκτός μάχης, οι περισσότεροι από κρυοπαγήματα. Στις 6 Δεκεμβρίου 1941 ο σοβιετικός στρατηγός Γκιόρκι Ζούκοφ, που υπερασπιζόταν τη Μόσχα, πέρασε στην αντεπίθεση και απώθησε τους Γερμανούς μακριά από τη σοβιετική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου του 1942.

Η Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα στοίχισε στους Γερμανούς 174.000 νεκρούς, 36.000 αγνοουμένους και 604.000 τραυματίες, ενώ ανυπολόγιστος είναι ο αριθμός των Σοβιετικών που έπεσαν στο πεδίο της μάχης. Η κατάληψη της Μόσχας και η πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, που ήταν οι στρατηγικοί στόχοι του Χίτλερ, δεν επιτεύχθηκαν. Οι Γερμανοί, όμως, εξακολούθησαν να κατέχουν μεγάλο μέρος της Σοβιετικής Επικράτειας. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ανατολικό Μέτωπο θα διαρκέσουν έως τον Απρίλιο 1945, όταν ο Κόκκινος Στρατός υπό τον Ζούκοφ θα εισέλθει στο Βερολίνο.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/283#ixzz3dkZAOMH4

 


Τζον Ντίλιγκερ


1903 – 1934

Τζον Ντίλιγκερ

226

0

Ένας από τους πιο διάσημους κακοποιούς, ο Τζον Ντίλιγκερ (John Dillinger) γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου του 1903 στην Ιντιάνα των ΗΠΑ. Ο πατέρας του ήταν παντοπώλης και ενεργό μέλος της εκκλησίας. Παρότι αυστηρών ηθών, έκανε όλα τα χατίρια στον γιο του, επειδή έμεινε ορφανός από μητέρα πολύ μικρός, σε ηλικία τριών ετών. Αυτή η επιείκεια, ενδεχομένως, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάπλαση του εγκληματικού χαρακτήρα του.

Από παιδί ακόμα, ο Τζον Ντίλιγκερ υπήρξε μέλος διάφορων συμμοριών. Είχε την πρώτη συνάντησή του με το νόμο στα δέκα του χρόνια, όταν συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αναμορφωτήριο, επειδή έκλεψε κάρβουνα με τη συμμορία του, τη «βρώμικη δωδεκάδα».

Το 1923 κατατάχθηκε στο αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό, αλλά παραιτήθηκε λίγους μήνες αργότερα. Επέστρεψε στη γενέτειρά του, όπου παντρεύτηκε τη δεκαεξάχρονη Μπέριλ Χόβιους. Παρότι προσπάθησε να νοικοκυρευτεί, δεν μπορούσε να κρατήσει καμία δουλειά και ο γάμος του σύντομα διαλύθηκε.

Ένα βράδυ του 1923 μέθυσε με έναν φίλο του, τον Έντγκαρ Σίγκλετον, και λήστεψαν μαζί ένα παντοπωλείο. Ο Σίγκλετον κατάφερε να διαφύγει, αλλά ο Ντίλιγκερ συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Οι περισσότεροι συγκρατούμενοί του ήταν διαβόητοι ληστές τραπεζών. Έτσι, κατά τη διάρκεια των εννέα χρόνων που έμεινε έγκλειστος, μετατράπηκε σ’ έναν στυγνό εγκληματία.

Όταν αποφυλακίστηκε, το 1933, άρχισε αμέσως τις ληστείες τραπεζών. Μέσα σε λίγους μήνες χτύπησε 11 τράπεζες, αφήνοντας πίσω του 15 νεκρούς και 17 τραυματίες αστυνομικούς και πολίτες, ενώ σκοτώθηκαν και 11 μέλη της συμμορίας του.

Τον Ιανουάριο του 1934 ο Ντίλιγκερ και οι σύντροφοί του συνελήφθησαν. Τρεις μήνες αργότερα κατάφεραν να αποδράσουν και ξανάρχισαν αμέσως τις ληστείες. Το FBI τον χαρακτήρισε ως τον «Υπ’ αριθμόν ένα δημόσιο κίνδυνο», ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης τον επικήρυξε με 10.000 δολάρια.

Σε μία προσπάθεια να μπερδέψει τις αρχές, ο Ντίλιγκερ υποβλήθηκε σε μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων, αλλάζοντας το πρόσωπο και τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Προδόθηκε, όμως, από έναν έμπιστο συνεργάτη του. Στις 22 Ιουλίου του 1934 η αστυνομία του έστησε ενέδρα έξω από ένα θέατρο του Σικάγου και κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών ο Ντίλιγκερ τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για το αν ο άντρας που σκοτώθηκε ήταν όντως ο Τζον Ντίλιγκερ, καθώς λόγω των πλαστικών επεμβάσεων δεν κατέστη δυνατή η αναγνώρισή του με απόλυτη βεβαιότητα.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/130#ixzz3dkZRRU9z


Η ιστορία του «Σκαραβαίου»

 

921

0

Μπείτε στη συζήτηση...

Η ιστορία του Σκαραβαίου ταυτίζεται με αυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen κι αρχίζει κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1930, στη Ναζιστική Γερμανία. Η ιδέα για τη δημιουργία του ανήκει στον Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος οραματίστηκε ένα φθηνό αυτοκίνητο, που θα μπορούσε να το αποκτήσει σχεδόν ο καθένας με τις οικονομίες του.

Στις 22 Ιουνίου 1934 η German Automobilistic Industry National Association υπέγραψε συμβόλαιο με τον σχεδιαστής αυτοκινήτων Φέρντιναντ Πόρσε. Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, στις 15 Φεβρουαρίου 1936, ο Χίτλερ ανακοίνωσε επισήμως την κατασκευή του Σκαραβαίου και ο Πόρσε παρουσίασε τα σχέδιά του, που ήταν βασισμένα κατά πολύ στα προηγμένης τεχνολογίας Tatra. Ο πρώτος Σκαραβαίος κατασκευάστηκε την ίδια χρονιά στη Στουτγάρδη και είχε την ίδια μορφή με την οποίο τον γνωρίζουμε και σήμερα.

Παρότι σχεδιάστηκε ως το «λαϊκό αυτοκίνητο», το θρυλικό κατσαριδάκι διέψευσε κάθε πρόβλεψη. Έγινε διαχρονικό, κυρίως μετά τη δεκαετία του '60, οπότε «υιοθετήθηκε» από τους χίπις.

Στις 21 Ιουλίου του 2003 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Μεξικό ο τελευταίος κλασσικός Σκαραβαίος, ο οποίος τοποθετήθηκε στο μουσείο της εταιρίας στο Βόλφσμπαργκ της Γερμανίας. Έως τότε είχαν πωληθεί περισσότερα από 21,5 εκατομμύρια μοντέλα.

Στις μέρες μας, οι φανατικοί φίλοι του «Σκαραβαίου» παραμένουν πολλοί και κάθε χρόνο στις 22 Ιουνίου γιορτάχουν την Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/66#ixzz3dkZnXwfd

 

Τίνι Χότζες


1946 – 2014

Τίνι Χότζες

10

1

Αμερικανός κιθαρίστας και συνθέτης του ριδμ εντ μπλουζ και της σόουλ. Πιο γνωστό τραγούδι του, το Take Me to the River, που πρωτοτραγούδησε ο Αλ Γκριν το 1974 και τέσσερα χρόνια αργότερα έκαναν επιτυχία οι Talking Heads.

Ο Μέιμπον Λιούις «Τίνι» Χότζες (Mabon Lewis "Teenie" Hodges) γεννήθηκε στο Τζερμαντάουν του Τενεσί στις 16 Νοεμβρίου 1946. Από μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική και σε ηλικία 12 ετών έπαιζε κιθάρα στο συγκρότημα του πατέρα του Germantown Blue Dots. Συνέχισε στους The Impalas, που δημιούργησαν δύο από τα αδέλφια του, και στους Hi Rhythm Section, συγκρότημα που συνόδευε καλλιτέχνες, όπως ο Αλ Γκριν και η Αν Πέμπλς.

Δύο από τις συνθέσεις του, το Take Me to the River και το Love and Happiness, που πρωτοτραγούδησε ο Αλ Γκριν, έχουν ερμηνευτεί από πολλούς και διαφορετικούς καλλιτέχνες, όπως οι Αλ Τζαρό, Talking Heads, Ντέιβιντ Σάνμπορν, Toots & the Maytals, Canned Heat, Foghat, Λίβον Χελμ, Μπράιαν Φέρι, Άνι Λένοξ και Τομ Τζόουνς. Ανάμεσα στις υπόλοιπες συνθέσεις ξεχωρίζουν τα τραγούδια I Take What I Want, Oh Me, Oh My, Here I Am (Come and Take Me), L-O-V-E (Love) και Full of Fire.

Το 2004, η αυθεντική εκδοχή του Take Me to the River, συμπεριλήφθηκε στη θέση 117 της λίστας με τα «500 κορυφαία τραγούδια όλων των εποχών», του έγκριτου αμερικάνικου μουσικού περιοδικού Rolling Stone.

Ο Τίνι Ντρέικ παρέμεινε μουσικά ενεργός έως τον Μάρτιο του 2014, όταν η κατάσταση της υγείας του επιβαρύνθηκε, εξαιτίας της χρόνιας πνευμονίας, από την οποία έπασχε. Πέθανε από εμφύσημα στις 22 Ιουνίου 2014, στο Ντάλας του Τέξας. Ήταν 67 ετών και άφησε εν ζωή 8 παιδιά.

Περί Πηγών...

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/852#ixzz3dkaAGjO9

H Γεωργία Δούκα , μητέρα  της  Τασίας  Δούκα , με  την  αγαπημένη  της  γειτόνισσα  και  φίλη Γιαννούλα Μπούγαλη ( Φασογιαννούλα ) σε  αναμνηστική  φωτογραφία

H  Γεωργία  Δούκα, μητέρα της  Τασιας  Δούκα , με  την  αγαπημένη  φιλενάδα και  γειτόνισσά  της Γιαννούλα  Μπούγαλη ,Φασογιαννούλα , σε  αναμνηστική  φωτογραφία  στον  κήπο  της , δεκαετία  του ‘50

Ο  ΑΥΡΙΑΝΟΣ  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΟ  ΛΙΔΟΡΙΚΙ

meteo.gr

Τρίτη
23/6

03:00

17°C

63%

2 Μπφ B
9 Km/h

ΚΑΘΑΡΟΣ

Μέτρια δραστηριότητα κουνουπιών


09:00

20°C

47%

1 Μπφ B
3 Km/h

ΚΑΘΑΡΟΣ

Υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών


15:00

27°C

39%

3 Μπφ ΝΔ
16 Km/h

ΚΑΘΑΡΟΣ

Χαμηλή δραστηριότητα κουνουπιών


21:00

22°C

46%

4 Μπφ Δ
24 Km/h

ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

Υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών

 ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ..ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ..

  ΜΕΤΑ  ΤΗΝ “ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ “ ΤΕΛΕΣΗΣ  ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ  ΞΩΚΛΉΣΙΑ ΉΡΘΕ  ΚΑΙ  Η..ΣΕΙΡΑ  ΤΗΣ ” ΓΙΟΓΚΑΣ “..ΕΛΕΟΣ…

  Ο  σοφός Λαός  μας  αγαπημένοι  μου  φίλοι έχει  πει το  περίφημο  “ ή  παπάς  ή..ζευγάς “, ξεκαθαρίζοντας κάποια  πράγματα όπου  η  εκκλησία  , προχωράει  πέρα  απ’  τα  δικά της  πράγματα , δημιουργώντας ..κάποιες  ταλαιπωρίες  στον  κόσμο ..

  Πριν από  κάμποσες  μέρες  ο  Μητροπολίτης  μας , έβγαλε  εκείνη  την  περίεργη  εγκύκλιο  σχετικά με  την  απαγόρευση πραγματοποίησης  μυστηρίων , σε  ξωκλήσια , με  κάποιες..δικαιολογίες που  ,άλλον  γέλια  προκαλούν , τώρα  η  ΔΙΣ  τα  έβαλε  με  την  Γιόγκα , που  δεν  αρμόζει  καθώς  λένε , στους Χριστιανούς  ορθόδοξους και  ποιος ξέρει  ακόμα  τι  θα  βρούνε  να  μας  πούνε ..

   Δεν  ξέρουμε  τι  ακριβώς  φοβούνται οι..αρχιερείς και  δημιουργούν  θέματα  εκεί  που  δεν  υπάρχουν , στο  κάτω κάτω της  γραφής , δεν  είναι  αυτοί  που  θα  ρυθμίζουν  τη  ζωή των πολιτών , και πιστεύουμε  πως  ο  Αρχιεπίσκοπος θα  ΄πρέπει  να  βάλει  τα πράγματα  στη..θέση  τους , ΄γιατί  το  μόνο που θα  καταφέρουν με  αυτή  την..πιεστική  τακτική , θα  είναι η  απομάκρυνση  των πιστών  απ’την  εκκλησία , κάτι  βέβαια  που  είναι  ορατό  άλλωστε …

   Καλή  σας  μέρα  και  καλή  εβδομάδα

  Απ’ το  “ Λιδωρίκι “ με  αγάπη …..Κ.Κ.-

No comments: