21.12.12

Ψ Α Ρ Ε Ψ Α Μ Ε ….

 

Στην “  Ώρα  της Φωκίδας  “….

ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΦΟΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Η ΔΩΡΙΔΑ !!

image_thumb2


   Έχουμε παρατηρήσει πάντως ότι στο δήμο Δωρίδας δεν γίνεται διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων στα σχολεία και αυτό όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τσιλίκης οφείλεται στο γεγονός ότι η συνολική δαπάνη δεν υπερβαίνει το όριο και γίνεται
απευθείας ανάθεση. Μάλιστα, όπως μας είπαν γίνεται απευθείας ανάθεση ανά δημοτική ενότητα, αν και ούτε στη Δωρίδα υπάρχει ενδιαφέρον από επαγγελματίες με αποτέλεσμα να συνεργάζονται μόνο με ένα βενζινάδικο.

“ ΛΙΔΩΡΙΚΙ “

Τα  σχόλια ..περιττεύουν!!

                                *           *

  ΜΥΡΙΣΑΝ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ..ΕΚΛΟΓΕΣ  ..


   Η αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώτα Γαζή θυμήθηκε να τηρήσει την προεκλογική της εξαγγελία και θα δέχεται πολίτες μια φορά το μήνα (!!!) στο Λιδωρίκι.

   Δεν είναι σαφώς τυχαίος ο χρόνος που επιλέχθηκε για να υλοποιηθεί η «εξαγγελία», αφού είμαστε ενάμισο χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δυο χρόνια τώρα που η κ. Γαζή είναι στο πηδάλιο της αυτοδιοίκησης, γιατί δε δεχόταν στο
Λιδωρίκι. Εκτός και αν πήγαινε και δεν το ανακοίνωνε, πράγμα μάλλον αδύνατο. Ωστόσο, η επίσκεψη της αντιπεριφερειάρχη μια φορά το μήνα ακούγεται λίγο ως πρωταπριλιάτικο και ας είμαστε δυο –τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
   Όσο για το χρόνο που επέλεξε η κ. Γαζή μόνο τυχαίος δεν είναι. Άλλωστε με την ισόβια εμπειρία που έχει σε εκλογές ξέρει πολύ καλά ότι δε μπορούσε να το καθυστερήσει άλλο, αφού αν το έπραττε έξι μήνες πριν τις εκλογές όλοι θα καταλάβαιναν ότι είναι τρυκ. Γι’ αυτό και θέλησε να του δώσει «αέρα» κατά ένα χρόνο. Αν πραγματικά ήθελε να τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση θα το έκανε
από την αρχή που ανέλαβε και όχι μόλις άρχισε το τέλος!

“ ΛΙΔΩΡΙΚΙ “

   Ουδέν..σχόλιον , παρακαλούμε ανατρέξατε  στις  πολιτικές ..” δημοσκοπήσεις “ , μελετήστε  τις καλά και  θα  πάρετε  τις  απαντήσεις  σας…..

            

                       *                    *

    KATAΘΕΣΗ   ΨΥΧΗΣ

Πριν 2 χρόνια η σημερινή δημοτική αρχή ανέλαβε την διοίκηση του νεοσύστατου δήμου Δωρίδας, με πολλά προβλήματα και πολλές αδυναμίες, κυρίως όμως – ανέλαβε
το δήμο- σε μία περίοδο μεγάλης κρίσης όχι μόνο, οικονομικής, αλλά και κοινωνικής. Ανησυχία, φόβος, αβεβαιότητα, θυμός και οργή υπήρχαν στην ψυχή και στη σκέψη των ανθρώπων. Το μέλλον ήταν και είναι σκοτεινό και
αβέβαιο.

Η ελπίδα ήταν ελάχιστη και η σιγουριά σχεδόν ανύπαρκτη. Οι πολίτες, λόγω αυτών των δεινών, εκκαλούντο να αναμορφώσουν, να αναδιαρθρώσουν τον τρόπο ζωής τους και να αυτοπροστατευτούν από τα επερχόμενα κακά. Το κλίμα ήταν και είναι πολύ βαρύ, ίσως το χειρότερο για την άσκηση αποτελεσματικής εξουσίας, στα πλαίσια των αναγκών και των απαιτήσεων των βασανιζομένων πολιτών.
Μέσα σε αυτή την κοινωνική ομίχλη και την οικονομική παρακμή εμείς, η σημερινή δημοτική αρχή, ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου με βαρύ αίσθημα ευθύνης. Όπλα μας ήταν και είναι η πίστη στην αποστολή μας, ο σεβασμός προς τον άνθρωπο, το ήθος και η νομιμότητα, η αλήθεια και η εργατικότητα.
Κάνουμε ότι μπορούμε για το καλύτερο. Ιδιαιτέρως
προσπαθούμε για τη βελτίωση των θεμάτων της καθη-
μερινότητας. Με προσοχή και επιμέλεια χειριζόμαστε
τα σοβαρά ζητήματα του δήμου. Αναζητούμε κάθε
δυνατή βοήθεια και αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες
για τον αποτελεσματικότερο χειρισμό των θεμάτων.
Προγραμματίζουμε και σχεδιάζουμε ότι καλύτερο
μπορούμε για το αύριο. Ανυπέρβλητο εμπόδιο στις
προσπάθειες μας είναι η έλλειψη χρημάτων. Εμείς θα
συνεχίσουμε τον αγώνα αυτό με επιμονή και υπομονή
και με τη βοήθεια των συνδημοτών μας πιστεύουμε
στις αρετές της συνεργασίας.
Ο αγώνας αυτός, της αποτελεσματικής διοίκησης, είναι ηθικός γιατί γίνεται υπέρ εντίμων πολιτών και του καλού όλων. Θα τον συνεχίσουμε. Σεβόμαστε τους συνδημότες μας και επιθυμούμε την επιεική, κρίση τους εν όψει όλων αυτών.

Τα προαναφερόμενα δεν αποτελούν απολογισμό έργου διετίας, γι αυτό και δεν γίνεται αναφορά κατά περίπτωση. Είναι κατάθεση ψυχής, με απόλυτη ειλικρίνεια .

Με εκτίμηση
Ανδρέας Κ. Ευσταθίου
Αντιδήμαρχος Δήμου Δωρίδας

“ ΛΙΔΩΡΙΚΙ “

  Τι  προσπαθεί  αλήθεια  να  μας  πει  ο ..” ποιητής “; Τι  ;

Αν  δεν  κάνουμε  λάθος , ο  κ.Ευσταθίου , ήταν  απ’ τους ..” υπερβατικούς “ στις  προηγούμενες  εκλογές , μήπως  άραγε προετοιμάζει  το  έδαφος για  καμιά  καινούργια..” υπέρβαση ; “

   Πάντως  άσχετα  με  το δυσκολοερμήνευτον της  “ κατάθεσης “ , θα  θέλαμε να  σας  πούμε , πως προσωπικά μας  προκαλεί  αλλεργία  το…” λιβάνισμα “ γενικώς , όταν  μάλιστα είναι..” αυτολιβάνισμα “ τότε δεν  το  γλυτώνουμε  το..” αλλεργικό σοκ “ !!!!

   Προς  Θεού  σύντροφοι , όχι  άλλες ….” υπερβάσεις “  !!!

( Δεν  πιστεύουμε , η  “ κατάθεση “ να  περιλαμβάνεται  στη  “ λίστα ..Λαγκάρντ “ ;  )

No comments: