ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΟΤΕ
Υλικά συνταγής...
1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
500γρ. λευκά αγάρικα
1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 λεμόνι (ο χυμός του)
½ φλιτζ. κρασί λευκό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε στη μέση τα αγάρικα. Τα πλευρώτους τα ξεχωρίζουμε και τα αφήνουμε ολόκληρα.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) σε δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τα μανιτάρια να πάρουν χρυσαφί χρώμα και σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
No comments:
Post a Comment