29.11.14

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μελιτζανοκεφτέδες με σπέσιαλ σάλτσα ντομάτας

melitzanokeftedes-me-spesial-saltsa-ntomatas

Υλικά

  • 2 μελι­τζά­νες μεγάλες
  • 1 φλι­τζάνι τσα­γιού φρυγανιά
  • 1/3 φλι­τζάνι τσα­γιού κεφαλοτύρι
  • 1/2 φλι­τζάνι τσα­γιού αλε­σμένη καρυδόψιχα
  • 2 κ.σ. μαϊ­ντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκε­λίδα σκόρδο πολτοποιημένη 
  • αλάτι & πιπέρι
  • 1 αυγό
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • Ελαιό­λαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλ­τσα ντομάτας:

  • 1 κιλό ντο­μά­τες ξεφλου­δι­σμέ­νες, χωρίς σπό­ρους και ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκε­λίδα σκόρδο
  • 4 φύλλα φρέ­σκου βασιλικού
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελι­τζά­νες στο φούρνο ολό­κλη­ρες και κρα­τάμε τη σάρκα τους. Τις στραγ­γί­ζουμε καλά, πιέ­ζον­τας τες με την παλάμη μας ώστε να απο­βάλ­λουν τα υγρά τους όσο πιο καλά γίνετε.

Σε ένα γυά­λινο  μπολ βάζουμε τη μελι­τζάνα, και τα υπό­λοιπα υλικά μας, τη φρυ­γα­νιά, το τυρί, την καρυ­δό­ψιχα, το αυγό, το μαϊ­ντανό, το σκόρδο και αλάτι και πιπέρι. Ανα­κα­τεύ­ουμε πολύ καλά προ­σθέ­τον­τας λίγο λίγο αλεύρι ώστε να πλά­θε­ται. Πλά­θουμε μικρά κεφτε­δά­κια, περί­που 3 εκ. Τα αλευ­ρώ­νουμε ή τα πανά­ρουμε σε φρυγανιά.

Τα τηγα­νί­ζουμε σε ελαιό­λαδο, σε μέτρια φωτιά, να ροδί­σουν. Τηγα­νί­ζουμε λίγα λίγα, να μην πέφτει η θερ­μο­κρα­σία του λαδιού. Τα βγά­ζουμε σε απορ­ρο­φη­τικό χαρτί.

Για τη σάλ­τσα ντομάτας:

Ζεσταί­νουμε το ελαιό­λαδο, προ­σθέ­τουμε το σκόρδο, να ροδί­σει, για 1΄-2΄. Ρίχνουμε τις ντο­μά­τες. Αλα­το­πι­πε­ρώ­νουμε και προ­σθέ­τουμε τα φύλλα βασι­λι­κού. Βρά­ζουμε για περί­που 15΄-20΄, να πυκνώ­σει η σάλ­τσα. Την αφή­νουμε να κρυώ­σει και τη σερ­βί­ρουμε σαν ντιπ με τους κεφτέδες.

Tips Μπο­ρούμε αντί για αλεύρι να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουμε για να δέσουν τα υλικά μας επι­πλέον φρυ­γα­νιά και αντί για σάλ­τσα να τα συνο­δέ­ψουμε με δρο­σερό τζατζίκι!!

Πηγή: mysintages

http://newpost.gr/

No comments: