Μελιτζανοκεφτέδες με σπέσιαλ σάλτσα ντομάτας
Υλικά
- 2 μελιτζάνες μεγάλες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεσμένη καρυδόψιχα
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- αλάτι & πιπέρι
- 1 αυγό
- αλεύρι για το πανάρισμα
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ολόκληρες και κρατάμε τη σάρκα τους. Τις στραγγίζουμε καλά, πιέζοντας τες με την παλάμη μας ώστε να αποβάλλουν τα υγρά τους όσο πιο καλά γίνετε.
Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε τη μελιτζάνα, και τα υπόλοιπα υλικά μας, τη φρυγανιά, το τυρί, την καρυδόψιχα, το αυγό, το μαϊντανό, το σκόρδο και αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας λίγο λίγο αλεύρι ώστε να πλάθεται. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, περίπου 3 εκ. Τα αλευρώνουμε ή τα πανάρουμε σε φρυγανιά.
Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, να ροδίσουν. Τηγανίζουμε λίγα λίγα, να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα ντομάτας:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, να ροδίσει, για 1΄-2΄. Ρίχνουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού. Βράζουμε για περίπου 15΄-20΄, να πυκνώσει η σάλτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη σερβίρουμε σαν ντιπ με τους κεφτέδες.
Tips Μπορούμε αντί για αλεύρι να χρησιμοποιήσουμε για να δέσουν τα υλικά μας επιπλέον φρυγανιά και αντί για σάλτσα να τα συνοδέψουμε με δροσερό τζατζίκι!!
Πηγή: mysintages
No comments:
Post a Comment