Ιδού λοιπόν οι πέντε από τις σημαντικότερες αντικαρκινικές τροφές:
1. Πράσινο τσάι: Πλούσιο σε πολυφαινόλες, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Επιβραδύνει ή και προλαμβάνει την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, του προστάτη, του δέρματος και του συκωτιού.
2. Κόκκινα και μοβ φρούτα: Ισχυρή αντικαρκινική δράση έχουν και τα εξής φρούτα: φράουλες, σμέουρα, κράνα, βατόμουρα, μύρτιλλα, τα οποία είναι πλούσια σε ελαγικό οξύ.
3. Σκόρδο: Είναι πλούσιο σε ενώσεις με βάση το θείο, καθώς και σε πολυφαινόλες. Το σκόρδο έχει αποδειχτεί ότι αναστέλλει την ανάπτυξη καρκίνου, ειδικότερα του μαστού, του εντέρου, του οισοφάγου και του στομάχου.
4. Τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά: Ανάλατοι ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο και τα λιπαρά ψάρια, αν καταναλώνονται συστηματικά προστατεύουν από την εμφάνιση καρκίνου του μαστού και του προστάτη.
5. Ντομάτες: Είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, το οποίο είναι γνωστό για την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση. Η αυξημένη πρόσληψη λυκοπενίου μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, του προστάτη, του μαστού και του παγκρέατος.
No comments:
Post a Comment