Ξεκινάει η Σαρακοστή!
Υλικά
Για 4-6 άτομα
- 1 κιλό γαρίδες
- 3 μικρές ντομάτες
- 3 μικρές κόκκινες πιπεριές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- Ξεπλένετε καλά τις γαρίδες και αφαιρείτε το κέλυφος, το κεφάλι και τις ουρές τους.
- Βγάζετε με κοφτερό μαχαιράκι το μαύρο νευράκι που θα βρείτε στη ράχη τους και ρίχνετε αλάτι.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Βγάζετε με μια σπάτουλα και ρίχνετε τις γαρίδες στην κατσαρόλα.
- Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κομματάκια. Το ίδιο κάνετε και με τις πιπεριές.
- Αδειάζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές στις γαρίδες και πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι.
- Ανακατεύετε και αδειάζετε σε πήλινο σκεύος.
- Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 15- 20 λεπτά.
- Σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
No comments:
Post a Comment