19.5.15

ΣΚΟΡΔΑΤΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φιογκάκια
  • 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
  • 1-2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε νερό (5 λίτρα) σε κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε αλάτι και τα φιογκάκια και ανακατεύουμε.
  2. Δοκιμάζουμε τα ζυμαρικά στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντε συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο και έπειτα τα στραγγίζουμε.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο λιωμένο και προσθέτουμε ολόκληρα τα κλαδάκια δενδρολίβανου για να βγάλουν άρωμα ή χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο με δενδρολίβανο αντί απλού ελαιόλαδου.
  4. Αφαιρούμε προαιρετικά τα κλαδάκια και προσθέτουμε τα φιογκάκια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/skordata-fiogkakia-dendrolivano-giaoyrti#sthash.KmwjFNwH.dpuf

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

No comments: