Υλικά συνταγής
- 500γρ. φιογκάκια
- 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
- 1-2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε νερό (5 λίτρα) σε κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε αλάτι και τα φιογκάκια και ανακατεύουμε.
- Δοκιμάζουμε τα ζυμαρικά στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντε συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο και έπειτα τα στραγγίζουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο λιωμένο και προσθέτουμε ολόκληρα τα κλαδάκια δενδρολίβανου για να βγάλουν άρωμα ή χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο με δενδρολίβανο αντί απλού ελαιόλαδου.
- Αφαιρούμε προαιρετικά τα κλαδάκια και προσθέτουμε τα φιογκάκια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/skordata-fiogkakia-dendrolivano-giaoyrti#sthash.KmwjFNwH.dpuf
No comments:
Post a Comment