24.7.16

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΤΡΟΙΖΟΝΙΩΝ

Γ. Καπετζώνης: «είναι ζήτημα 2-3 ημερών να επιλυθεί το πρόβλημα των απορριμμάτων» Κ. Φλετούρης: « Ο κινητήρας του πυροσβεστικού οχήματος είναι στο συνεργείο για επισκευή. Είναι ζήτημα 1-2 ημερών η αποκατάσταση»


Ημερομηνία δημοσίευσης:22/07/2016

 Είναι ζήτημα δύο το πολύ τριών ημερών για να τακτοποιηθεί οριστικά το πρόβλημα με τα απορρίμματα αλλά και το χαλασμένο πυροσβεστικό στα Τροιζόνια απαντά ο δήμαρχος Δωρίδας Γ. Καπετζώνης στις πρόσφατες καταγγελίες του τοπικού συλλόγου «Τροιζονήσια».

Όπως  εξήγησε στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος  ,λόγω του υψηλότατου κόστους αποκομιδής των απορριμμάτων από τα Τροιζόνια ( το προσδιόρισε στα 35.000 ευρώ το χρόνο)  ο δήμος Δωρίδας ήρθε σε συμφωνία με το  ΦΟΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας ,υπογράφοντας σχετικό πιλοτικό πρόγραμμα,   ο οποίος είναι  πλέον  υπεύθυνος για την αποκομιδή απορριμμάτων .
Αυτή τη συμφωνία  προσπάθησε να μπλοκάρει η Αποκεντρωμένη, κάτι που εξανάγκασε το Δημοτική Αρχή να προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 152  και από μέρα σε μέρα αναμένεται η οριστική απόφαση.
« Αυτά τα δεδομένα τα ήξερε ο Σύλλογος αλλά φαίνεται ότι βιάστηκε να βγάλει ανακοίνωση» θα σχολιάσει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος για να συμπληρώσει ότι είναι αρκετά αισιόδοξος για την απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152  και επιπλέον ότι σε κάθε περίπτωση η επίλυση του ζητήματος είναι θέμα 2-3 ημερών. 

Σε ότι αφορά το ρυμουλκούμενο πυροσβεστικό όχημα στα Τροιζονια ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Κ. Φλετούρης, απατώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας μας, σημείωσε ότι πράγματι είναι ακινητοποιημένο αλλά οι εργαζόμενοι του Δήμου πριν από περίπου δέκα ημέρες ο κινητήρας του είναι σε συνεργείο στη Ναυπακτο και είναι θέμα ημερών η επισκευή του .
Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι στο νησάκι του Κορινθιακού είναι σε πλήρη λειτουργία όλοι οι πυροσβεστικοί κρουνοί οι οποίοι μπορεί να χρησιμοποιηθούν άμεσα σε περίπτωση ανάγκης.
Τέλος, ο Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε ότι ο Δήμος είναι σε πλήρη ετοιμότητα , από κάθε άποψη , για τον κίνδυνο πυρκαγιών.
orafok/gr

No comments: