Στο πιάτο σου...
Υλικά συνταγής
- 2½ κιλά μπούτι χοιρινό
- 3 κυδώνια
- 10 πατάτες
- 1 φλιτζ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
- 2 πορτοκάλια (ο χυμός)
- 2 λεμόνια (ο χυμός)
- 2 ακτινίδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
- 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Πολτοποιούμε το ακτινίδιο και αλείφουμε με αυτό το κρέας. Χτυπάμε σε μίξερ το χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Μαρινάρουμε για μια νύχτα το κρέας περιχύνοντας το με το μείγμα του μίξερ. Το γυρνάμε ενδιάμεσα 1-2 φορές.
- Δεν πετάμε την μαρινάδα, αλλά στραγγίζουμε το μπούτι.
- Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το μπούτι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε τις πατάτες και τα κυδώνια κομμένα κυδωνάτα σε γάστρα και από πάνω βάζουμε το μπούτι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με την μαρινάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 2½ ώρες και έπειτα ανοίγουμε τη γάστρα για να ροδίσει και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα.
- Πριν το σερβίρισμα αφήνουμε λίγο το κρέας σκεπασμένο για 15 λεπτά περίπου και μετά το σερβίρουμε σε πιατέλα.
Αυτό το ήξερες;
-
Το κυδώνι είναι καρπός του δέντρου κυδωνιά, κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου και είναι συγγενικό με τη μηλιά και την αχλαδιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και τανίνη και ωμό χρησιμοποιείται...
- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/mpoyti-hoirino-kydonia-damaskina#sthash.8Db5f38b.dpuf
No comments:
Post a Comment