24.1.16

KOYΣΚΟΥΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ




Υλικά συνταγής

  • 250γρ. κουσκούς
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250ml βραστό νερό ή ζωμός λαχανικών
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 160γρ. καπνιστός σολομός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μεγάλο μπολ (να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες, γυάλινο κατά προτίμηση) βάζουμε το κουσκούς, το λάδι και το βραστό νερό αλατισμένο. Προαιρετικά, προσθέτουμε στο νερό σκόνη σκόρδου, πάπρικα γλυκιά, κουκουρμά κλπ. για να το αρωματίσουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και αφήνουμε το κουσκούς να τραβήξει τα υγρά για 10-15 λεπτά.
  2. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον σολομό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και σερβίρουμε προσθέτοντας καπνιστό σολομό σε κάθε πιάτο.

- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/koyskoys-liastes-ntomates-kapnisto-solomo#sthash.7K0RBKRi.dpuf

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

No comments: