26.2.12

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Στη σύλληψη ενός Αλβανού υπηκόου που εμπλέκεται στις ληστείες σε κοσμηματοπωλεία της Κρέστενας και της Αρχαίας Ολυμπίας προχώρησαν οι Αρχές.

Στα ίχνη των ληστών του Μουσείου της Ολυμπίας

Στη σύλληψη ενός Αλβανού υπηκόου που εμπλέκεται στις ληστείες σε κοσμηματοπωλεία της Κρέστενας και της Αρχαίας Ολυμπίας προχώρησαν οι Αρχές. Αν και μέχρι στιγμής η σύλληψη αυτή δεν σχετίζεται άμεσα με τη ληστεία στο Μουσείο, οι αστυνομικές Αρχές πιστεύουν ότι ο συγκεκριμένος διαθέτει πληροφορίες για το περιβόητο «πλιάτσικο» των 77 αρχαίων αντικειμένων.

Πάντως, οι ειδικοί αξιωματικοί της ΓΑΔΑ που είχαν πάει στην Ολυμπία για να συλλέξουν στοιχεία έχουν εντοπίσει στην ευρύτερη περιοχή ελαιόπανα που χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθούν τα μαλλιά των ληστών, καθώς και μία βαριοπούλα που αποτελεί και το σημαντικότερο στοιχείο, καθώς πάνω της βρέθηκε αποτύπωμα του ληστή.

Μέχρι στιγμής, το αποτύπωμα δεν έχει ταυτοποιηθεί, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ανήκει σε κάποιο άλλο μέλος της συμμορίας των ληστών των κοσμηματοπωλείων στην Ηλεία.

Η σύλληψη του Αλβανού ληστή χρυσοχοείων πραγματοποιήθηκε από το Τ. Α. Πατησίων, βάσει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει η Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ύστερα από τις ένοπλες ληστείες στην περιοχή τους.

Ερευνες
Ο εντοπισμός του δράστη παραπλάνησε για λίγο Αρχές και δημοσιογράφους που έσπευσαν να συσχετίσουν τον συλληφθέντα με τη ληστεία στο Μουσείο. Σύντομα, όμως, η υπόθεση ξεκαθαρίστηκε και οι αστυνομικοί εξακολουθούν να διερευνούν κάθε ενδεχόμενο βάσει των στοιχείων που διαθέτουν.

Οι αρμόδιες υποδιευθύνσεις που χειρίζονται την υπόθεση της Αρχαίας Ολυμπίας είναι πιο αισιόδοξες από ό,τι για την κλοπή του πίνακα του Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη, σαράντα μέρες νωρίτερα. Στη δεύτερη περίπτωση, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν έχει μέχρι στιγμής αποδώσει καρπούς, καθώς δεν έχουν ύποπτες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.

Μ. Ψαρά - Λ. Μπιντέλας

ethnos.gr

No comments: