26.2.16

ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΑΡΔΑΚΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 33 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ



26.02.2016
Πολιτική /

Σε μια κίνηση που ουσιαστικά αναιρεί την όποια προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο Δημόσιο προχώρησε προχθές τα μεσάνυχτα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Με το πρόσχημα της νομοτεχνικής βελτίωσης (!) αντικατέστησε το άρθρο 6 του νομοσχεδίου (λίγο πριν ψηφιστεί), που αναφερόταν στην επιλογή των 63 γενικών γραμματέων - αναπληρωτών και ειδικών από το Μητρώο, διατηρώντας το προηγούμενο καθεστώς, με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων να διορίζονται από τον εκάστοτε υπουργό.
Παράλληλα, μέσω της ίδιας νομοτεχνικής βελτίωσης, δημιούργησε επιπλέον 33 θέσεις διοικητικών γραμματέων, έναν για κάθε υπουργό και έναν για κάθε αναπληρωτή υπουργό, που όμως θα αντλούνται από το Μητρώο. Το θέμα ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν Ν.Δ. και Ποτάμι, μιλώντας για εξαπάτηση της Βουλής!
Εκπρόσωποι της Χαριλάου Τρικούπη έθεσαν το ζήτημα και στη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων, με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να ξεκαθαρίζει ότι θα απευθυνθεί προς την επιστημονική συμβούλιο της Βουλής (όχι μόνο για τη συγκεκριμένη «βελτίωση», αλλά γενικά), ώστε να υπάρξει γνωμοδότηση για το αν όσα έγιναν αντιβαίνουν στον Κανονισμό, αφού δεν γίνεται να αλλάξει άρθρο με νομοτεχνική βελτίωση, παρά μονάχα με τροπολογία.
Από την πλευρά τους συνεργάτες του κ. Βερναρδάκη διευκρίνιζαν ότι για ένα διάστημα θα υπάρχουν και οι 33 επιπλέον θέσεις, αφού οι σημερινοί γενικοί γραμματείς θα παραμείνουν έως τη λήξη της θητείας κυβέρνησης ή των υπουργών τους. Επειτα -υποστήριζαν- θα αντικατασταθούν από τα στελέχη που θα προέρχονται από το Μητρώο.

dimokratianews.gr

No comments: