Φρικασέ με μοσχάρι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι (νουά) κομμένο σε μερίδες
- 3 ρίζες μαρούλι
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
για το αυγολέμονο
- 1 αυγό
- 2 λεμόνια ζουμερά (ο χυμός τους)
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το κρέας μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα το κρέας απ’όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών ίσα ίσα να σκεπάζει το κρέας και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά (από την ώρα που θα πάρει βράση).
- Πλένουμε πολύ καλά τα μαρούλια και τα μπλανσάρουμε.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα μαρούλια μέσα στο κρέας και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά (να μείνουν τρυφερά τα μαρούλια).
- Χτυπάμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε. Αν θέλουμε η σάλτσα του φαγητού να γίνει πηχτή προσθέτουμε 1 κουταλιά της σουπας κορν φλάουρ μέσα στο αυγολέμονο και τα ανακατεύουμε καλά μαζί πριν προσθέσουμε ζουμί απο το φαγητό. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.
tro-ma-ktiko.blogspot.gr
No comments:
Post a Comment