28.1.10

ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΦΙΛΙΕΣ ..ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ..

 

  Χρόνια και..χρόνια , κρατάει η φιλία μας με τον εγγονό του μπάρμπα Κώστα  του Σαψαρή , τον Ηλία , και πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στα παλιά όμορφα χρόνια , εδώ στο χωριό μας , όταν Ηλίας , ερχόταν καλοκαίρια και διακοπές , στον παππού και τη γιαγιά..

  Τον μπάρμπα Κώστα βέβαια , όλοι τον γνωρίζουμε στο Λιδορίκι , ήταν ο..πρωθιερέας , της ..πλάκας και του γλεντιού , και ..ιδρυτικό μέλος της περίφημης ..ζευζεκοπαρέας , της Βαθειάς και των..πέριξ , στην προπολεμική , κυρίως , περίοδο..

  Ο Ηλίας , δεν σταμάτησε όμως ποτέ , να έρχεται στο χωριό , αφού το ..νοιώθει χωριό του , και μάλιστα αυτές τις μέρες είναι εδώ , σήμερα το πρωί , λοιπόν , πηγαίνοντας στη Βαθειά τον συνάντησα , όχι όμως..μόνο του , όοοχι , είχε βγάλει , βλέπεις βόλτα το…σκυλάκι του , το..Σνούπι , ΄και ευκαιρίας..δοθείσης , πήρα τη..θέση του..ζευζέκη παππού του , και αφού..τον..φωτογράφησα , είπα να ..μιμηθώ , την παλιοπαρέα της παλιάς ..Λιδορικιώτικης ζωής , ΄με το δικό μου ..φυσικά τρόπο..εμμέτρως…δείτε..

Xιόνι 28-1-10 003

Xιόνι 28-1-10 005

   Με ..σκωπτική , καλόπιστη όμως , διάθεση , και πιστεύοντας πως κι’ ο αξέχαστος μπάρμπα Κώστας , το..ίδιο θα έκανε , δημοσιεύουμε τις σχετικές φωτογραφίες , με την..έμμετρη..λεζάντα ..

img_0003 

 

  Που ‘σαι καϋμένε Σαψαρή

  να δεις τον..εγγονό σου ,

  να σεργιανάει μ’ ένα..σκυλί ,

  στο Κέντρο , στο χωριό σου .

                   *

  Που ‘ναι , τα χρόνια τα παλιά  

  με τ’ς..ζευζεκοπαρέες ,

  οπ’ αναστέναζ’ η Βαθειά ,

  με τ’ς πλάκες τις ωραίες ..

                  *

  Εσείς το..ξενυχτάγατε ,

  με κρασο..κοντοσούφλι ,

  και τώρα..χαζοσεργιανάν..

  νταντεύοντας  το..φλούφλη …

 

 ΣΗΜ : Ποιητική…αδεία , αλλάξαμε , ρίμας..ένεκεν , το όνομα του σκυλιού…

   Καλό  σας  βράδυ …Κ.-

 

 

No comments: