24.8.15

MOΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι σε μεγάλα κομμάτια (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • 500γρ. πατάτες baby ξεφλουδισμένες
  • 4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κομμάτια
  • 500γρ. μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα στα τέσσερα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100γρ. γραβιέρα σε κομμάτια (προαιρετικά)

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μία πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
  2. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα λαχανικά και καλύπτουμε με ζεστό νεράκι μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να μελώσουν. Στο ενδιάμεσο, προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
  4. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί σε κύβους για να λιώσει.
  5. Σερβίρουμε.

- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/mosharaki-katsarolas-lahanika#sthash.ZLdJGxrZ.dpuf

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

No comments: