Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι σε μεγάλα κομμάτια (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
- 500γρ. πατάτες baby ξεφλουδισμένες
- 4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κομμάτια
- 500γρ. μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα στα τέσσερα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 ντομάτα σε φέτες
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100γρ. γραβιέρα σε κομμάτια (προαιρετικά)
Διαδικασία συνταγής
- Σε μία πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα λαχανικά και καλύπτουμε με ζεστό νεράκι μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να μελώσουν. Στο ενδιάμεσο, προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
- Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί σε κύβους για να λιώσει.
- Σερβίρουμε.
- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/mosharaki-katsarolas-lahanika#sthash.ZLdJGxrZ.dpuf
No comments:
Post a Comment