11.4.08

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ....

Κάτσε , ωρέ θειά , στον αργαλειό ,
και ..πιάσε ένα τραγούδι....
Η θειά η Γεροδήμαινα στον αργαλειό της , υφαίνει το..κεντητό της , έργο τέχνης , και στον τοίχο το...κόσκινο , και το απέραντο χαμόγελό της ....


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 102η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ .
· Μνήμη μάρτυρος Αντίπα (Αντιπάτρου) στην Πέργαμο.
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...
1034 : Θάνατος του Ρωμανού Γ' Αργυρού. Νέος Αυτοκράτοράς μας ο Μιχαήλ Δ' Παφλαγόνας.
1453 : Ο Τουρκικός στόλος του Μωάμεθ Β' του Πορθητού, αγκυροβολεί στο Διπλοκόνιο, ευρωπαική ακτή του Βοσπόρου απ' όπου βάλλει κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821 : Σφαγές στην Κορώνη. Ο Νικόλαος Ράπτης επιτίθεται στο λιμάνι Μήλου εναντίον τουρκικών πλοίων και τα κυριεύει.
1825 : Ο Ι. Γκούρας αποκρούει τους Τούρκους κοντά στο Τουρκοχώρι Βοιωτίας. Οι Μιαούλης και Τσαμαδός, συλλαμβάνουν στην Σούδα δύο ξένα πλοία που μετέφεραν τροφές στον Ιμπραήμ. Ο Κιουταχής φθάνει στο Αιτωλικό.
1897 : Η 4η Ελληνική Ταξιαρχία, που αμύνεται στην περιοχή Δελερίων Τιρνάβου, μετά από σφοδρότατη επίθεση της 5ης και 6ης Τουρκικών Μεραρχιών, αναγκάζεται να συμπτυχθεί προς τον Αμπελώνα Τιρνάβου.
1914 : Οι Μεγάλες Δυνάμεις απαιτούν από την Ελλάδα α) να εκκενώσει και την υπόλοιπη βόρειο Ήπειρο, μεταξύ Κακαβιάς και Δελβινακίου. Β) να αποδώσει στην Τουρκία τα νησιά Ίμβρος , Τένεδος και Καστελλόριζο και τέλος, να πετύχη την ψήφιση του αναγκαίου νόμου για την παραχώρηση της νήσου Σάσωνος στην Αλβανία.
1941 : Βυθίζεται στο ακρωτήριο Καφηρός, από γερμανικό βομβαρδιστικό, το πλωτό Νοσοκομείο "Αττική", με Κυβερνήτη τον Πλοίαρχο Δημήτριο Μελετόπουλο, γεμάτο τραυματίες παρ' όλο που έφερε φανερά τα διεθνή χαρακτηριστικά των πλωτών Νοσοκομείων. 1941 : Ελληνοβρετανικές δυνάμεις αποκρούουν σφοδρές επιθέσεις των Γερμανών στην περιοχή Βεύης - Κλειδίου της Φλώρινας.

Καλημέρα Λιδορικιώτες , καλημέρα στην Ελλάδα , Η.Π.Α , Αγγλία , Σαουδική Αραβία , Πορτογαλία , Φιλιππίνες , Βραζιλία , Γαλλία , Ταυλάνδη , Χονγκ Κονγκ , καλημέρα στα ξενητεμένα μας αδέρφια και τους φίλους της Λιδορικιώτικης σελίδας , σ' όλο τον κόσμο και ειδικά σε : Αθήνα , Καρδίτσα , Θεσσαλονίκη , Αγρίνιο , Λάρισα , Γιαννιτσά , Πάτρα , Ξάνθη , Ναύπακτο , Westbrough , Henderson , Portland , New York , Peralta , Mc Neil , St Paul , Little Chalfont , Jiddah , Sacaven , Manila , Sao Carlos , Puteaux , Bangkok , Tsuen Wan , να 'στε όλοι καλά και να περάσετε μιά όμορφη Παρασκευή και ένα ακόμα πιό όμορφο Σαββατοκύριακο ...
Συννεφιασμένος σήμερα ο καιρός , με μπόλικη υγρασία , χαρά σ' όσους έχουν..αρθριτικά , πάντως να μην ανησυχούν κι' αγχώνονται , στο πλησιέστερο..Κινέζικο μαγαζί θα βρούν , σε σακκουλάκια η...χύμα , το κατάλληλο ..φάρμακο , και φτηνά-φτηνά , ας είναι καλά η..Σου-λη και η παρέα της ..
Η τηλεοπτική..δραστηριότητα των τελευταίων ..ημερών , ανέδειξε κι'ενα καινούργιο παραθυρο..αστέρι , που βαδίζει στο δρόμο που χάραξαν , τόσοι και τόσοι πολιτικοτηλεοπτικοαστέρες , του..χαβαλέ και της ..χάβρας , χθες βράδυ την απολαύσαμε την κυρία , που , εσχάτως , δεν έχει σημειώσει καμιά..απουσία , απ' τα τηλεοπτικά παράθυρα , εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι...., καλά τα κανάλια , άλλο που δεν θέλουν , τζερτζελές ..να γίνεται , ν' ανεβαίνει η..τηλεθέαση , τα νεύρα τα δικά μας όμως δεν τα σκέφτονται ; δεν τα υπολογίζουν ; Τα ..νεύρα μααααααας...
Ευτυχώς όμως που έχουμε στα τηλεπαράθυρα , πολλούς και πολλές , ψυχιατροψυχολόγους , γιατί αλλοιώς....
Αυτούς όμως , ποιός θα τους..βοηθήσει ; Ποιός ;.....έλεος....
Με την ευκαιρία , θα θέλαμε , χωρίς να χαρακτηρισθούμε ...σεμνότυφοι , να αναφερθούμε λίγο και στην ...τσαντιρική ..επιδημία , καλή σύντροφοι η..τηλεθέαση , κι' ο..τζερτζελές , του πάσα..πικραμένου , μέσα όμως , αν ψάξετε , στο λεξικό της ..γλωσσούλας μας , υπάρχει κάπου , σε μιά ..ακρούλα ..ξεχασμένη μιά λεξούλα : Ε Υ Π Ρ Ε Π Ε Ι Α ..
Δεν είναι ανάγκη , σύντροφοι , τις ...συνήθειές μας , κι' όσα κάνουμε και..λέμε στα σπίτια μας , να τα βγάζουμε..φόρα ..παρτίδα και στην τηλεόραση ...μπαιλντίσαμε....νισάφι...

Καλή μέρα σας αδέρφια , νά 'στε όλοι καλά...

Απ' το Λιδορίκι με πολλή-πολλή αγάπη........Κ.-

No comments: