13.4.08

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
· Μνήμη μαρτύρων Θεοδοσίου και Ζωίλου. Ε' νηστειών .

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ....
814 : Επίθεση του Αυτοκράτορά μας Λέοντα Β' κατά του στρατοπέδου των Βουλγάρων στη Μεσημβρία και εξόντωση μεγάλου μέρους του βουλγαρικού στρατού.
1204 : Οι Σταυροφόροι της 4ης Σταυροφορίας, υπό τους Βαλδουίνο της Φλάνδρας και Βονιφάτιο τον Μομφερατικό, καταλαμβάνουν την Κωνσταντινούπολη. Τριήμεροι βανδαλισμοί και παντός είδους αγριότητες.
1204 : Ο Θεόδωρος Α' Λάσκαρης στέφεται αυτοκράτορας αλλά εγκαταλείπει την Κωνσταντινούπολη (που κατέλαβαν οι Σταυροφόροι) και πάει στην Νίκαια της Μικράς Ασίας όπου ιδρύει την Αυτοκρατορία της Νίκαιας. Ο Αλέξιος Α' Μέγας ΚΟμνηνός ιδρύει την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας, με έδρα την Τραπεζούντα.
1770 : Ο διοικητής του φρουρίου Ρίου της περιοχής Πατρών, Τουρκαλβανός Μουσταφά Πασάς, επιτίθεται εναντίον των Επτανησίων, οι οποίοι πολιορκούν την Πάτρα. Τους αναγκάζει να λύσουν την πολιορκία της πόλης.
1790 : Μεγάλη Παρασκευή, αποκεφαλίζεται ο μητροπολίτης Λακεδαίμονος Ανανίας.
1803 : Ο νεομάρτυρας Δημήτριος από την τριφυλία αποκεφαλίζεται από τους Τούρκους στην Τρίπολη.
1821 : Τουρκικός όχλος και Εβραίοι κατεβάζουν από την αγχόνη το σώμα του νεκρού Πατριάρχη Γρηγορίου Ε', το σέρνουν και το διαπομπεύουν στην Πλατεία του Φαναρίου, το εγκαταλείπουν στο λιθόστρωτο κοντά στη θάλασσα και, τελικά, το ρίχνουν στη θάλασσα, από όπου το περισυνέλεξε ελληνικό πλοιάριο.
1822 : Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις υπό τον Εμπού Λουμπούτ, κατορθώνουν, μετά από γενική επίθεση και σφοδρό κανονιοβολισμό, να μπουν στη Νάουσα και να προβούν στη συνέχεια σε άγριες σφαγές των Ελλήνων. Η Αυτοθυσία και ο ηρωισμός των υπερασπιστών της Νάουσας έχουν γραφεί στις πιο ένδοξες σελίδες της Ιστορίας. Σαν άλλες Σουλιώτισσες, 13 νέες για να αποφύγουν την ατίμωση πέφτουν στον καταρράκτη της Αραπίτσας. Οι νεκροί από σφαγές και απαγχονισμούς ξεπέρασαν τους 2.000.
1827 : Οι Έλληνες, υπό το Γ. Καραϊσκάκη, επιτίθενται εναντίον των Τούρκων της Μονής του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά και καταλαμβάνουν 9 εχθρικά οχυρώματα. Τα στρατόπεδα του Κερατσινίου και της Καστέλλας ενώνονται και ο Καραϊσκάκης μεταφέρει το Αρχηγείο του στον Πειραιά, από όπου θα μπορούσε να αποκλείσει τον Κιουταχή Πασά. Οι απώλειες των Τούρκων ήταν 60 νεκροί.
1854 : Τερματίζεται η Επανάσταση στην περιοχή της Άρτας, αφού διαλύθηκε από τους Τούρκους το Στρατόπεδο του Πέτα της Άρτας, που ήταν ορμητήριο Ελλήνων επαναστατών.
1941 : Ο Στρατός μας εκκενώνει την Μοσχόπολη και αρχίζει την σύμπτυξη με άξονα την κοιλάδα του Δρίνου.
Καλημέρα αδέρφια Λιδορικιώτες , καλημέρα Έλληνες , καλημέρα σε : Ελλάδα , Ισπανία , Η.Π.Α , Αγγλία , Γερμανία , Κύπρο , Αργεντινή , Ιαπωνία , μιά ολόζεστη καλημέρα και στους φίλους της Λιδορικιώτικης σελίδας από : Αθήνα , Καρδίτσα , Θεσσαλονίκη , Κατερίνη , Πάτρα , Πάτρα , Σπάρτη , Άμφισσα , Στρόβολο , Barcelona , Cicero , Vincente Lopez , Heldelberg , Sheffield και...1028851(;) Japan νάστε όλοι καλά αγαπημένοι μας φίλοι , να περνάτε καλά και φυσικά να περάσετε μιά πανέμορφη Κυριακή .
Μουχλιασμένος..ο καιρός , αδέρφια , υγρασία και..συννεφιά , τζερτζελές και δεν ..συμμαζεύεται στην τηλεόραση , ο..πάσα πικραμένος βγαίνει και λέει το μακρύ και το κοντό του , σε μιά βδομάδα η Ελλάδα , μετά τους...σεισμολόγους , διεθνολόγους , αερο..λόγους και κάθε είδους...λόγους , γέμισε από...ντοπολόγους , όλοι γίναμε..βιοχημικοί , προπονητές , και..αθλητο..κριτικοί , νισάφι παιδιά...συμμαζευτείτεεεεεεε....

Ξέρετε αδέρφια τι είναι , να 'ναι άνοιξη , να μοσχοβολάει ο Λιδορικιώτικος τόπος , να ανασαίνει ευωδιαστά η Γκιώνα να'χουν χτίσει τις φωλιές τους τα μαυροχελίδονα , να ΄ναι χαρά θεού και συ να 'σαι καθισμένος στον καναπέ και να βλέπεις και ν' ακούς , τις.. , άντε να μην το πω πρωινιάτικα , του καθενός και της καθε..μιάς , πικραμένης , ενώ στον πλάτανο της Βαθειάς η μικρή...Βουλή συνεδριάζει , λύνουσα τα..σοβαρά μας προβλήματα ; αν αυτό δεν είναι το άκρον..άωτον της ατυχίας , τότε τι είναι ;
Παρήγορον όμως είναι το ότι τον τελευταίο καιρό η πολιτική μας σκηνή ..ανέδειξε ένα καινούριο ..αστέρι , ένα ..λαμπερό..αστέρι , που , πως τα καταφέρνει , δεν λείπει από καμιά..παραθύρωση , πρωί..μεσημέρι..απόγιομα και βράδυ , παρούσα , είναι της κατηγορίας ...ΠΑ-Ω ( πάσης..ώρας ) και κατορθώνει να μας ..πετσοκόβει..Συριζα , τα νεύρα , και να τα..ηρεμηστικά , να τα ..βάλιουμ και τα..λεξοτανίλ , έλεος..παιδιά..ελατώστε τη..δόση , μας τελειώσατε....αφού το τελευταίο..κυκλοφορούν σλόγκαν είναι : ..... χώστα , σαν την...Παπακώστα !!!

Μέσα στο χαβαλέ και στο..ντοπο..τζέρτζελο , όμως δεν ακούσαμε κανένα να μιλάει , πιά , γιά τα μαύρα χάλια μας , την ακρίβεια , τη φτώχεια , την εγκληματικότητα , τη..Ζαχοπουλειάδα , τους κομιστές και..παραλήπτες , τους ειδικούς φρουρούς , 150 περίπου , που είχαν προσληφθεί με..πλαστά χαρτιά , και πέρασε τσα..ψιλά , στο τσάκα-τσάκα ,το Κωσταλέξι του Μαραθιά , που δείχνει περίτρανα την ανυπαρξία Κράτους , χθες έγινε κάποιο έγκλημα , που είχε πολλά κοινά στοιχεία με το , προ ημερών , δικό μας της Γρανίτσας , πάλι κάποιος που δεν έπρεπε νά'χει ουτε..σφεντόνα , είχε ΝΟΜΙΜΑ , όπλο , ΟΠΛΟ , και έκανε τα ίδια που έκανε κι' ο συμπατριώτης μας , πυροβολούσε όποτε ήθελε κι' όποιον ήθελε , μέχρι που ..πέτυχε το στόχο του , κύριε Πρωθυπουργέ , η περίοδος..χάρητος έχει..τελειώσει από καιρό , ΣΥΜΜΑΖΕΨΤΕ τους , η..φκιάξτε το η..κλείστε το ,το έρμο το....μαγαζί....δεν πάει άλλο...



...και τρεις φωτογραφίες που..αποδίδουν..πλήρως το κλίμα και το ..πνεύμα των ημερών που , δυστυχώς , ζούμε , χορτάσαμε..Απόκριες αδέρφια ..Χ Ο Ρ Τ Α Σ Α Μ Ε.....

Καλή σας μέρα αδέρφια , καλή Κυριακή κι ο Θεός..βοηθός...

Απ' το Λιδορίκι με αγάπη........Κ.-

No comments: