20.4.08

ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΟ ΠΑΛΙΟ...ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ...

4η Μαίου 1950 , ο αξέχαστος φίλος Τάκης Ανδρίτσος ...εκπαιδεύει τους προσκόπους μας στο..Εκπαιδευτικό Κέντρο Προσκόπων , Λιδορικίου , φυσικά στο γήπεδο , στις...Λάκκες , που όπως καλά φαίνεται , είναι σε..αθλία κατάσταση...

3-3-1950 , γιά πρώτη φορά συνανταμε , σε φωτογραφία , και τα Λυκοπουλάκια μας με ομοιόμορφες στολές , να ποζάρουν μαζί με τους Προσκόπυς , στην πόρτα του παλιού Δημοτικού , που τώρα είναι μουσείο , από τους επικεφαλείς , ο εξ αριστερών πρ΄΄επει να είναι ο Βασ. Πάζας .


Απ' την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 1949 , στο Αλωνάκι , με κάποια σημάδια απ' τις ταλαιπωρείες του χωριού μας , στο βάθος της φωτογραφλιας , φαίνεται καθαρά το σπίτι Παπανικολάου , το Φαρμακείο , με τη σημαία , που είναι ακόμα άφτιαχτο , και μπροστά αριστερά , το Ποντικέικο με τη μουριά μπροστά ο επικεφαλής των προσκόπων , θα πρέπει να είναι ο Κ.Λακαφώσης .

Μιά πολύ όμορφη φωτογραφία των προσκόπων του χωριού μας , στην αυλή του παλιού Δημοτικού Σχολείου , μαζί με τους Π.Πανάγο , δάσκαλο , Κ.Καραμήτσο , Καθηγητή και Κ.Μαργέλλο , Δάσκαλο , που ήταν τότε , οι υπεύθυνοι του Προσκοπισμού , η φωτογραφία είναι βγαλμένη την Πρωτοχρονία του 1949 , ανάμεσα στα παιδιά αναγνωρίστηκαν οι : Γ. Κάππος , Χρ. Ανέστος , Γ.Μποβιάτσης , Γ.Μπήλιος , Δ.Σακαρέλλος , Δ. Καράντζαλος , Δ. Ανδρίτσος και Β. Πάζας .
Το ταξείδι μας στο..χρόνο σ υ ν ε χ ί ζ ε τ α ι......



No comments: