26.4.08

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ...ΛΙΔΟΡΙΚΙ...












26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
· Μνήμη μάρτυρος Βασιλείου επισκόπου.
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...
1821 : Η Σάμος ολόκληρη επαναστατεί υπό την ηγεσία του Γ. Λογοθέτη, που πέτυχε να την οργανώσει στρατιωτικά και πολιτικά κατά τρόπο υποδειγματικό.
1825 : Μετά την κατάληψη της νήσου Σφακτηρίας, το πολεμικό μας πλοίο "Άρης", με Κυβερνήτη το Δημήτριο Σαχτούρη, μπαίνει στο λιμάνι της Πύλου, κάτω από τα συνεχή πυρά του εχθρού. Το παραπάνω πλοίο μετέφερε υπερασπιστές της Σφακτηρίας.
1826 : Αρχίζει τις εργασίες της η Γ' Εθνοσυνέλευση στην Επίδαυρο.
1868 : Οι Ρεθυμνιώτες επαναστάτες, στο χωριό Πρασές Ρεθύμνου, κατανικούν τους Τούρκους του Μεχμέτ Πασά.
1886 : Αποκλείονται τα ελληνικά παράλια από τους Στόλους των Μ. Δυνάμεων (εκτός της Γαλλίας). Αιτία του αποκλεισμού ήταν η άρνηση της Ελληνικής Κυβέρνησης να διατάξει αποστράτευση και να σταματήσει τις προετοιμασίες της για πόλεμο.
1897 : Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις, υπό τον Ετέμ Πασά, απωθούν τις ελληνικές δυνάμεις από την αμυντική τοποθεσία Φαρσάλων - Βελεστίνου προς το Δομοκό και καταλαμβάνουν το Βελεστίνο.
1915 : Υπογραφή μυστικής συμφωνίας μεταξύ της Ιταλίας και των δυνάμεων της Τριπλής Συνεννόησης με την οποία αναγνωρίζεται η ιταλική κυριαρχία στο λιμάνι του Αυλώνα και οι αξιώσεις της Ελλάδος στην Β. Ήπειρο.
1941 : Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον Μαραθώνα και την Πάτρα.

Καλημέρα αδέρφια Λιδορικιώτες , καλημέρα Έλληνες ξενητεμένοι , χρόνια πολλά , αλλοιώτικη η σημερινή μέρα , η ελπίδα πλημμυρίζει τις ανθρώπινες ψυχές , και την έχομε τόσο ανάγκη , σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε ..

Περίεργη Λαμπριάτικη συννεφιά σκεπάζει τον Αττικό ουρανό σήμερα , κάτι μας είπαν γιά..βροχές , γιά χειμωνιάτικο καιρό , πολλά και διάφορα μας είπαν , δεν φαίνεται όμως κάτι τέτοιο , το μόνο όμως σίγουρο , είναι πως η Αθήνα μας είναι μισοέρημη έως...έρημη , οι φωτογραφίες που βγάλαμε τώρα μόλις , ώρα 9 30' , το επιβεβαιώνουν..περίτρανα ...

Μιά καλημέρα , χαρμόσυνη , στέλνουμε και στους χωριανούς μας Λιδορικιώτες , που οσονούπω...θα πάρουν τον πρωινό τους καφέ στη Βαθειά η στ' Αλωνάκι , μετά..της σχετικής...πολιτικοκοινωνικής..ανάλυσης , χώρια που...νωρίς-νωρίς θα γίνουν και οι΄πρώτες..γαστρημαργικές..Αναστάσιμες ..πτήσεις , υποπλατάνιες πάντα , έτσι..γιά το καλό...είναι να μη ζηλεύεις ;

Θα λείπουν βέβαια οι..βαρελοτο..ρίψεις , του αξέχαστου φίλου του Γιώργου του Αρβανίτη , που κάθε χρόνο τέτοια εποχή , χάλαγαν κόσμο , αξέχαστη φιγούρα , με τη χαρακτηριστική του πίπα , πάντως όλο και κάποιος θα καλύψει το κενό του...ελπίζουμε..

Όλα να πάνε καλά αδέρφια , καλή Ανάσταση να 'χουμε και καλό...αρνοψήσιμο...


Ζηλεμένη Λιδορικιώτικη , παλιά , Λαμπρή , στον όμορφο Γυφτομαχαλά μας ...



Κι' η ερημιά της Αθήνας....
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Απ' το...Λιδορίκι με αγάπη..........Κ.-

No comments: