23.4.08

ΛΑΜΠΡΗ ΚΙ' ... "ΑΓΑΠΗ" ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΛΙΔΟΡΙΚΙ .

Ψήσιμο των αρνιών στην Καλαπτσέικη αυλή , στη δεκαετία του 30 , στην παρέα είναι οι οικογένειες Χρήστου και Παναγιώτη Καλαπτσή , και Θαν .Κόκκινου , καθώς και επισκέπτες , Τάσος Ταμβάκης , Θυμ.Κουλόπουλος και Κ.Μαργέλλος , ψήστης ο μπάρμπα Καλαπτσής- Βουρλούμης .
Απ' την ίδια γιορτή , στ' Αλωνάκι , την ίδια μέρα , μόνο που η φωτογραφία είναι παρμένη από άλλο σημείο , στο βάθος αριστερά φαίνεται ο Αντώνης .



Aπόγευμα Λαμπρής " Της Αγάπης " , στο Αλωνάκι του προπολεμικού Λιδορικιού , δεξιά φαίνεται , πολύ λίγο , κάποιος απ' τους...χορεύοντες , το μαγαζί που φαίνεται είναι το εμπορικό των Απ.Ευσταθίου και Χαρ.Σφέτσου και στο βάθος δεξιά , προφανώς , το Μποβιατσέικο , όλα αυτά βέβαια το 1934 !!
Αυτές τις όμορφες γιορτές , όπως και το πανηγύρι μας , της Ζωοδόχου Πηγής , τ'αφήσαμε και...ξέφτισαν , κι'αρκούμαστε σε ..τζερτζελοπανήγυρα και..χαζοπαράτες , όπως βλέπουμε απ' τις φωτογραφίες , όλες αυτές οι εκδηλώσεις είχαν απόλυτα οικογενειακό χαρακτήρα , με μεγάλη συμμετοχή γυναικών , έτσι ήταν η παλιά Λιδορικιώτικη κοινωνία , και η κοινωνική ζωή του χωριού μας , τότε....


No comments: